LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 mei 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 mei 2017

Opnieuw een corruptieschandaal in Brazilië. De president is akkoord gegaan met het afkopen van een getuige. De Braziliaanse beurs sloot 8% lager. Na een oproep om af te treden weigerde de president. Mogelijk gaat de oppositie proberen hem ook af te zetten. De kans op succes is nu nog klein, omdat de partij van de president de meerderheid van de senaatszetels heeft. Van zijn kabinet hebben al 8 personen ontslag moeten nemen en 3 zijn momenteel nog onderwerp van onderzoek. De Braziliaanse politiek is corrupt tot op het bot.

– Leen Bakker, onderdeel van de Blokker Holding, lijkt te worden overgenomen door Gilde Equity Management. Gilde is al eigenaar van Kwantum. (Bron: FD)
– General Motors gaat de Indiase markt verlaten en zich veel meer richten op China. Overigens blijft GM wel in India produceren, maar ze stopt met het verkopen van auto’s in dat land.
– Er is weer een incident tussen vliegtuigen van de VS en China geweest. Een spionage vliegtuig van de VS werd boven internationale wateren gestoord door twee Chinese vliegtuigen.
– China en de Filipijnen gaan praten over hun geschil in de Zuid Chinese zee. Praten is altijd goed, maar het is wel duidelijk dat er geen enkele ruimte tot onderhandelen is. China wil alleen maar meer, niet minder. De andere landen hebben de militaire en economische macht niet om China onder druk te zetten.
– George Soros heeft ingezet op een daling van de grote aandelen in de S&P 500 en op een daling van de aandelen in de Russell 2000. Tot nu toe zit hij daarmee heer erg scheef. Hij heeft nu zijn positie groter gemaakt en hij zal daarom wel blij zijn met iedere onrust in de VS. De vraag is bij Soros hoeveel hij bijdraagt aan die onrust. Hij is er de man niet naar om de markt zelf haar gang te laten gaan als hij een positie in die markt heeft.
– Ik heb deze week veel problemen met de mailserver gehad. Gisteren kon ik op een gegeven moment niets meer ontvangen en verzenden. De problemen lijken nu minder te worden. Had u iets gestuurd en verwacht u een reactie overweeg me dan even te bellen. Ik zal mijn telefoon vandaag zo veel mogelijk bij me houden. 06 290 67 997.
Interesse in zonnepanelen op uw dak? Kijk hier voor een haarscherpe aanbieding.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *