LADEN

Typ om te zoeken

Brazilië blijft rommelen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Brazilië blijft rommelen (Tom Lassing)

De politiek in Brazilië is corrupt tot op het bot. Na de impeachment van de president is de vice-president nu president geworden en ook hij loopt grote kans nog voor de afloop van de termijn impeached te worden.
Gaat dit helpen?
Neen.
Wie er ook gekozen wordt in Brazilië heeft daar alleen kunnen komen door omkoping en corruptie. Het is dus in feite 100% zeker dat een volgende president ook corrupt is. De vraag is alleen of ze hem of haar er voor willen hangen.
Een president die ‘cadeautjes’ geeft mag lang blijven zitten, maar zodra de president een keer spierballen toont en de touwtjes aantrekt, dan komen de schandalen in de kranten.
Voor ons beleggers is het vervelend dat beursdalingen van 8% en meer kunnen voorkomen. Puur en alleen omdat er weer eens een schandaal bekend wordt. Aandelen als VALE en PBR hebben daar veel last van.
Overigens mede omdat het twee ‘leveranciers’ zijn van de financiële middelen waarmee de politiek Sinterklaas kan spelen. Bedrijven als VALE en PBR ‘kopen’ instemming van politici. Wij zien dat als corruptie. In Brazilië zien ze het als cadeautjes voor een ‘vriend’.
Het is simpelweg een andere manier om feiten te benoemen. Een alternatief feit als het ware.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *