LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 februari 2019

geld in de bijrol

Onder het artikel van vorige week over “uw gegevens die binnenkort verkocht gaan worden” heb ik een link naar het boek van Ad Broere geplaatst. Bijzonder interessant boek!

  • President Trump is door de Japanse premier genomineerd voor de Nobel prijs voor de vrede. Dit overigens nadat hij daartoe door de Amerikanen ‘gevraagd’ was. De aanleiding voor de nominatie is het openen van gesprekken met Noord Korea. (Bron Reuters)
  • In de staat Californië wordt het in 2020 verplicht om ook zonnepanelen te installeren als je een nieuw huis bouwt of laat bouwen. Hoewel dit tot een besparing voor de huiseigenaar zal leiden, heeft vooral rechts Amerika er grote problemen mee. Het is in hun ogen weer overheidsregulatie waar ze niet op zitten te wachten. Er is inderdaad wel een nadeel te benoemen. Huizen worden in aanschaf iets duurder. Dat de energierekening per maand vervolgens lager uitpakt en het per saldo gunstig uitpakt zou bij een hypotheek aanvraag ook mee moeten wegen en als dat het doet, dan maakt die iets hogere prijs dus niets uit en is het puur een cosmetisch probleem. In Californië worden de meeste nieuwe huizen al standaard voorzien van zonnepanelen. Het is dus meer het vastleggen van een al bestaand feit dan het opleggen van een ongewenst beleid.
  • De crisis bij Air France/KLM lijkt even bezworen. KLM is de winstbrenger in de combinatie en dat ligt niet lekker bij de Fransen. Die willen KLM echt integreren zodat het achterblijven van de Franse onderdelen niet meer zo opvalt. KLM wil dat niet, omdat met het integreren ook haar aandeel en succes in de combinatie uit het zicht gaat komen.

  • De AFM is een organisatie die van enkele tientallen werknemers in betrekkelijk weinig jaren groeide naar een organisatie van 450+ personen. De AFM wil nu een extra 10% budget vanwege de Brexit en denk maar niet dat deze logge organisatie dan later weer zal krimpen. Het is een overheidsorganisatie die mag gelden als slecht voorbeeld van hoe onbegrensde macht inhoudt dat het groeit als kanker.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *