LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 dec 2019

Warren Buffett

Fiat en PSA zijn het eens over een fusie die van de bedrijven samen het grootste autobedrijf ter wereld maken. Er moeten nog wel toestemmingen van met name Franse en Italiaanse autoriteiten komen.

Het aandeel Berkshire Hathaway (Warren Buffett is de CEO) heeft gisteren een all time high punt behaald. Het bedrijf heeft maar liefst 128 miljard dollar cash in huis. Dat zegt wel wat, want Buffett is eigenlijk altijd tegendraads. Daar waar de rest nu heel veel posities ingenomen heeft en de beurs records maakt, daar zit hij is cash. Dat zegt het nodige, maar de meeste beleggers luisteren niet naar Buffett.

Trump heeft een heel vreemde brief naar Nancy Pelosi gestuurd. Een zes pagina lange brief die leest als een klaagzang en die je je laat afvragen of de man nog wel goed bij zinnen is. Ondertussen begint ook Wall Street zich nu zorgen te maken over een tweede termijn van Trump. Men is bang dat hij in een tweede termijn nog veel meer onrust gaat geven op het internationale handelsvlak.

China gaat Macao nieuwe financiële ruimte geven als een signaal naar Hong Kong. Als je netjes en braaf bent, dan krijg je snoepjes vanuit Peking, dat lijkt Xi tegen Hong Kong te willen zeggen.

Het lijkt er op dat de Democraten het voor elkaar hebben dat een belastingmeevaller voor de rijkste Amerikanen per 1 januari gaat komen te vervallen. De Amerikaanse overheid heeft weer een cash probleem en alleen bij een deal tussen de Democraten en de Republikeinen kan de overheid volledig blijven functioneren. De Democraten werkten keurig mee, maar vroegen wel een concessie die de allerrijksten zou treffen. Het houdt in dat de rijksten niet langer vrijwel onbelast het hele vermogen kunnen erven.

Boris Johnsen gaat niet naar Davos en daarmee is de eerste ruzie tussen grote ondernemers en de nieuwe Engelse regering een feit. Ondertussen is de waarde van het Engelse pond gevallen omdat er nu toch enige onzekerheid begint te ontstaan over een eventueel nakende no deal brexit.

Google begint als werkgever steeds strenger te worden tegen werknemers die zich uitspreken over de rechten van medewerkers. Een werkneemster die anderen wees op hun werknemersrechten werd recent op staande voet ontslagen. Een rechter had Google bevolen de rechten in haar kantoren te publiceren, maar Google deed dat niet. De werkneemster deed het toen zelf maar, met als gevolg ontslag.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *