LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 dec 2019

donald trump

Gisteren is in het Congres de impeachment van Trump een feit geworden. Daarmee is de onderzoeksfase afgerond en kan de rechtszaak in de Senaat gaan plaatsvinden. Om dat te vergelijken met een “gewone” zaak, Het politieonderzoek heeft nu plaatsgevonden en nu komt het voor de rechter en kunnen beide partijen hun getuigen oproepen. De Senaatsleden zijn straks de juryleden in die rechtszaak. Ze worden daartoe apart ingezworen en moeten, als ze gelovig zijn, op de bijbel beloven onpartijdig naar de feiten te kijken.

Steeds duidelijker wordt dat de deal tussen de VS en China niets meer dan een tijdelijke wapenstilstand is. Er is vrijwel niets afgesproken en vastgelegd.

Uber heeft geschikt in een zaak waarbij eigen medewerksters seksueel werden geïntimideerd. Er was bewijs gevonden voor grensoverschrijdend gedrag binnen het bedrijf. Met de schikking wordt strafvervolging afgekocht. De getroffen werkneemsters zullen financieel worden gecompenseerd. Uber gaat drie jaar lang door een onafhankelijk bedrijf gecontroleerd worden.

Zeven appelmoes producenten hebben een boete gekregen vanwege kartelvorming. Samen hadden de bedrijven 90% van de Franse markt voor appelmoes in handen. Een Nederlandse producent heeft het bestaan van het kartel gemeld aan de autoriteiten. Het was allemaal geen toeval, men had aparte smartphones voor de onderhandelingen en die vonden altijd elders, dus buiten de bedrijven plaats.

In Nederland is 3,5% van de beroepsbevolking werkloos. Het gaat om 288.000 ww uitkeringen die het UWV momenteel verstrekt.

IMCD heeft de aankoop van 57% van de Zuid Koreaanse distributeur Whawon Pharm afgerond. Het bedrijf had in 2018 een omzet van 44 miljoen euro.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *