LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 aug 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 aug 2021

  • In mijn woonplaats zien we eindelijk een enorme daling van het aantal Corona besmettingen. Van boven de 100 terug naar 60. Het lijkt erop dat de golf voorbij is. Nu afwachten wat er staat te gebeuren als over drie weken de scholen weer beginnen.
  • In Afghanistan zijn alle achtergelaten tanks, vliegtuigen, munitie en verdere wapens zonder een schot te lossen in handen van de Taliban gekomen. Op dat vlak heeft de legerleiding en de politiek gigantisch gefaald. De Taliban kunnen nu al die spullen voor veel geld verkopen aan wie het maar hebben willen.
  • De Amerikaanse beurzen kregen gisteren rake klappen. De futures op de indices staan ook vanochtend weer lager.
  • Japan is bang dat de beoogde wederopstanding van de Amerikaanse microchip industrie niet alleen China zal raken, maar vooral ook de doodsteek gaat worden voor de laatste beetjes Japanse chipindustrie. Een sector die ooit de markt domineerde.
  • In Nederland steeds meer ondernemers die overwegen Chinese productie terug naar Europa te halen omdat scheepvaarttarieven letterlijk 10x hoger zijn dan een jaar geleden en daarbij is de verzending bijna nooit meer op tijd omdat China havens compleet sluit als er ook maar één corona geval geteld is.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *