LADEN

Typ om te zoeken

Meer vacatures dan werkzoekenden

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Meer vacatures dan werkzoekenden

Voor het eerst in 50 jaar jaar zijn er ook in Nederland weer meer vacatures ten opzichte van werkzoekenden. We weten allemaal hoe dat 60 jaar geleden uitpakte. We haalden eerst ‘gastarbeiders’ uit Spanje en Italië, daarna werden het Turkse en Marokkaanse werknemers. Deze medewerkers leverden de maatschappij in totaal meer op dat dat ze gekost hebben… De winst was voor de bedrijven. De kosten voor de staat. De vraag is hoe wel het nu gaan oplossen? Misschien alle Afghaanse tolken, koks en hun complete families over laten komen?
Het gekke is dat dit probleem in meerdere westerse landen speelt. Vooral de VS heeft er ook last van. In de VS zien we echter dat de weerstand tegen buitenlandse werknemers toeneemt, naarmate de wens om ze te hebben ook toeneemt.
Daarom denk ik dat de Amerikaanse economie een enorme tik gaat krijgen als blijkt dat ze niet langer kan groeien door gebrek aan werknemers. Ik zie ook niet hoe Biden’s infrastructuurplan gaat lukken zonder enorme hoeveelheden aan bouwvakkers. Bouwvakkers waar nu al een tekort aan is.
De vraag is dan wat voorgaat, de economie, of de angst van rechts Amerika die bang is voor zogenaamd banenpikkende Mexicanen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *