LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 mei 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 mei 2019

italië

Metro Bank in Engeland heeft door social media postings de afgelopen week een run op haar spaargelden gezien. De bank zelf ontkent alle problemen. Het punt is, dat deden de banken tien jaar geleden ook. Ze bleken glashard te liegen.

De Nederlandse overheid heeft honderden miljoenen meer opgehaald met auto en accijns belastingen dan vooraf begroot. Een enorm bedrag, maar nog geen druppel op de totale schuld van Nederland. Er werd overigens bijna 20% meer opgehaald dan ze vooraf gedacht hadden. Dat zou ik eerlijk gezegd een rekenfout en geen meevaller noemen.

T-Mobile adverteert met het bericht dat VodafoneZiggo de prijzen weer verhoogd. T-Mobile wordt nu aangeklaagd door Ziggo. De reden: Misleidende reclame. Ook T-Mobile verhoogde haar prijzen.

Vijf banken hebben van de EU-Antitrustautoriteit samen een boete van 1 miljard gekregen. De banken werkten samen op de valutamarkt voor elf munteenheden, waaronder dollar en euro.

In Italië is tot acht jaar gevangenisstraf geëist tegen voormalige bankmedewerkers van Deutsche Bank, Banca Monte dei Paschi di Siena en de Japanse bank Nomura. De medewerkers hebben meegewerkt aan het vervalsen van de boekhouding.

De aandelen van Amerikaanse leveranciers van Huawei zijn gisteren in koers gedaald.

Op CNBC het bericht dat de koers van Bitcoin omlaag is gedonderd (plunges) nadat de $8000 geraakt werd. Ten opzichte van 24 uur geleden is het verlies… schrik niet… er niet. Bitcoin steeg tien euro tot een koers van 7.155 euro. Wauw, dat is nogal een daling… van niets. Het is wel duidelijk met welke insteek CNBC haar artikel plaatste. De tradeservice kende een vliegende start.

Bent u fan van Game of Thrones? Al 300.000 fans tekenden een petitie die vraagt om een remake van het laatste seizoen. De serie is geen schaduw meer van de eerdere seizoenen. De derde aflevering van dit seizoen zie ik zelf als de slechte aflevering van alle. Het is één van de weinige series die ik totaal gezien heb, juist vanwege de kwaliteit van het verhaal. Dat valt dus dit laatste seizoen enorm tegen.

Minister Mnuchin van de VS gaf aan dat hij binnenkort afreist naar China voor hervatting van de gesprekken. Gênant is dat China reageerde met “daar weten wij niets van”. De relatie is behoorlijk verkoeld, dat is wel duidelijk.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *