LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 mei 2018

– Nextjet uit Zweden heeft gisteren het faillissement aangevraagd. De vliegmaatschappij was vooral binnen Zweden actief.
– Japan overweegt om importtarieven op Amerikaanse goederen in te gaan voeren. Het land is als enige grote mogendheid niet voorzien van uitzonderingen op de Amerikaanse importheffingen.


– Een New Yorkse advocaat die boos reageerde toen hij hoorde dat werknemers Spaans tegen klanten spraken wist niet dat zijn racistische uitingen gefilmd werden en viraal gingen. Hij dreigde de manager met het aangeven van deze ongetwijfeld illegale werknemers. De advocaat is een Trump supporter en hij is het bewijs dat de standpunten in de VS verharden.
– Stan Lee, de ontwerper van Spider Man en meer actie figuren is boos dat zijn creaties zonder zijn medeweten zijn verkocht aan een Chinese firma. Hij eist nu 4 miljard schadevergoeidng van Marvel, het bedrijf dat hij mede opgezet heeft.
– Ook de Senaatscommissie rondom veiligheid concludeert nu dat Rusland daadwerkelijk in de Amerikaanse verkiezingen actief is gaan stoken en dat heeft Trump geholpen en Clinton tegengewerkt. Ze gaan echter niet zo ver dat ze stellen dat Putin Trump actief heeft willen steunen.


– Volgens Goldcorp voorzitter Ian Telfer zijn alle grote goudvoorraden nu wel in beeld gebracht en het is dan ook niet te verwachten dat er nog uitzonderlijk grote voorraden die we nu nog niet kennen bij gaan komen. Hij ziet dat terug in de grootste goudmijnbedrijven die hun onontgonnen voorraden nu terug zien lopen. De goudprijs is op het moment van schrijven onder de 1300 dollar te vinden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *