LADEN

Typ om te zoeken

Cisco Systems loopt lekker (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Cisco Systems loopt lekker (Tom Lassing)

Eind jaren negentig was Cisco één van de bedrijven met een K/W van 100+ en supporters die eigenlijk alleen maar mooie dingen voor dit bedrijf zagen.
Indertijd werd een topkoers behaald van 77,3 dollar per aandeel.


We zijn nu meer dan 18 jaar verder en de koers van Cisco is te vinden rond de 45. Geen splits, puur de koers in vergelijking met die van indertijd.
Cisco is een pracht van een bedrijf gebleven, maar de onrealistische verwachtingen brachten de koers van de aandelen van het bedrijf heel veel te hoog.
We zien nu een waarde van 218 miljard dollar voor het hele bedrijf. We zien ook een dividend rendement van meer dan 3%.
De K/W is nu 18. Nog altijd niet goedkoop, maar de overdreven waardering is weg.
Qua reële waarde ligt de waarde per aandeel momenteel op 41 euro. De koers is ruim 45 euro, dus er is een kleine overwaardering ten opzichte van de beurswaarde. Voor een goed rendabel bedrijf is dat geen halszaak.
Hoewel het aandeel niet overdreven koopwaardig is, zegt VectorVest me wel dat het aandeel op basis van Relatieve Waarde, Relatieve Veiligheid en Relatieve Timing nu een te houden aandeel is. Niet koopwaardig als zodanig, maar daar zou ook nog wel wat voor te zeggen kunnen zijn. In alle opzichten staat het aandeel aan de goede kant van de lijn, al is het soms met de hakken over de sloot. De Relatieve Timing is wat mij betreft de belangrijkste indicator en deze is positief, maar dalende. Niet kopen dus. Maandag een totaal ander aandeel, één die nu wel echt op kopen staat!

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *