LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 maart 2021

  • Volgens Amerikaanse analisten gaan heel veel Amerikanen hun 1400 dollar cheque gebruiken om crypto te kopen. Wie dus denkt dat bitcoin en andere crypto op hun top zitten, kunnen vreemd gaan opkijken. Bitcoin naar $100.000? Ik zou bijna zeggen, waarom niet?
  • Vandaag verkiezingen in Nederland. Verkwist je stem niet! Ik hoop van harte dat u slim genoeg bent om niet te vallen voor de makkelijke one-liners die uiteindelijk onmogelijk uitgevoerd kunnen worden omdat ze tegen de wet zijn. Angst voor buitenlanders, angst voor veranderingen, laat het u niet verleiden tot de populisten die het vooral doen voor persoonlijke macht. We hebben gezien hoe Trump de VS deed afglijden tot het land zelfs een poging tot staatsgreep te doorstaan kreeg. Ga dat experiment hier alstublieft niet aan.
  • In het VK krijgen de Uber chauffeurs voortaan recht op een minimumloon en vakantiegeld. De chauffeurs worden workers van Uber. Een worker is in vergelijking met Nederland iemand die hangt tussen ZZP’er zijn en werknemer zijn. We kennen hier zo’n indeling in de arbeidsmarkt niet.
  • In februari reisden toch nog 500.000 mensen via Schiphol. Alle restricties ten spijt.
  • Een slimme zet in de pensioenwereld. De kleine pensioenen worden bijeen geveegd en bij je huidige pensioenfonds ondergebracht. Dat is veel efficiënter dan overal een klein pensioentje aan blijven houden. De meeste pensioenuitvoerders doen mee in deze efficiëntie slag. Een heel goede zaak.
  • Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt dinsdag voor voedingssupplementen en thee met sint-janskruid. Het blijkt simpelweg slecht voor je te zijn… Lees verder
  • Plug Power (PLUG) heeft zelf ontdekt dat het fouten heeft gemaakt in de boekhouding. Het aandeel verloor gisteren tijdens reguliere handel 8,1% en daar kwam nabeurs 11,8% bij. Ik zie dit eerder als een koop dan als een verkoop reden. Hun verwachtingen voor de toekomst blijven namelijk staan. 20% korting… Uiteraard springen in de VS de advocatenfirma’s hier massaal bovenop. Iemand heeft een fout gemaakt en dat moet zeker met enorme claims afgestraft worden. Als belegger moet je dan afwegen of je angst voor een claim groter is dan de kans op een mooiere toekomst voor het bedrijf.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *