LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 januari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 januari 2017

  • Hebben de sancties tegen Rusland enige zin? De schade voor de EU is nu al 18 miljard euro. In totaal verloor Europa 400.000 banen vanwege de weggevallen handel met Rusland. Rusland heeft die schade ook, maar is nog altijd niet van plan De Krim te verlaten. Een oorlog willen we er ook niet voor voeren. Wat is het nut dan nog van de sancties? Wie straffen we hiermee en wat is de zin? De Krim was al eeuwen Russisch en de meeste inwoners zijn Russen. Wat is het doel dus precies van die sancties?
  • Gisteren heb ik twee oude muren van de boerderij laten isoleren. Tot mijn verrassing en schrik waren deze belangrijke muren nog niet voorzien van spouwisolatie. Het feit dat ik dus meer dan 200 euro aan gas per maand kwijt ben is niet zo’n verrassing. De vraag is hoeveel minder ik nu aan gas nodig ga hebben. Het begint in ieder geval goed, het is berekoud vanochtend.
  • Er wordt niet meer gezocht naar vlucht MH370. Ooit zal het vliegtuig misschien nog wel gevonden worden, maar mogelijk ligt het in een compleet ander deeel van de oceaan als waar ze gezocht hebben.
  • De vliegtuigmotoren bouwer Rolls Royce wil schikken in het omkoopschandaal. Ze zijn bereid 760 miljoen euro te betalen om een rechtszaak af te kopen.
  • De AFM ziet aanzienlijk eer frauduleuze partijen in de beleggingsmarkt. Het gaat dan vooral om de ook hier regelmatig genoemde boilerrooms.
  • De FIOD heeft bij Damen Shipyards de administratie in beslag genomen. Het gaat om buitenlandse fraudes waar men naar op zoek is.
  • De VS is niet vertegenwoordigd in het globaliseringsfeest van Davos. In Davos is men toch wat ongerust over de koers van Trump en over de harde Brexit die het Verenigd Koningrijk nu lijkt te gaan uitvoeren. Een jaar geleden had men niet verwacht met beide zaken geconfronteerd te worden.
  • De leider van de UNI Global Union denkt dat Trump de Betrayer in Chief gaat worden voor de VS. Hij vreest dat de kloof tussen rijk en arm onder Trump alleen maar groter gaat worden. Hij is bang dat 100 jaar na de Russische revolutie de massa’s in de wereld weer ongecontroleerd in beweging gaan komen en hun juk gaan afwerpen.
  • China is niet bereid water in de wijn te doen daar waar het de relatie met de VS betreft. Het is een één China en anders forse ruzie en mogelijk zelfs oorlog met China. Dat is het signaal dat China richting de VS geeft. De president van China is overigens wel in Davos, daar waar de VS het dit jaar laat afweten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *