LADEN

Typ om te zoeken

Donald Trump leeft nog in 1985 (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Donald Trump leeft nog in 1985 (Tom Lassing)

Steeds meer wordt bekend waar Trump voor staat. Steeds meer wordt mij duidelijk dat hij in een verloren gegane tijd leeft. Hij zet grote nadruk op het behouden en terugkrijgen van fabrieksbanen in de VS. Vooral de auto industrie moet meer investeren in Amerikaanse fabrieken.
Dat is leuk gezegd, maar als GM een nieuwe fabriek in de VS gaat neerzetten, dan gaat ze echt niet meer de tienduizenden banen creëren die ze ooit per fabriek hadden in 1985.
Alles gaat nu met robots en mensen worden zo min mogelijk ingezet. Mensen maken fouten, melden zich ziek, eisen meer loon. Robots en computers doen dat niet.
Of die nieuwe fabriek nu in Mexico komt of in de VS, de benodigde robots worden op dezelfde plek gemaakt. De software wordt op dezelfde plek ontwikkeld. Dáár zijn de banen te vinden en daar gaat niets veranderen omdat Trump zijn aandacht vestigt op zaken die hij nog weet uit de tijd dat hij nog met beide benen in de samenleving stond.
Donald Trump is na 1990 min of meer boven de samenleving gaan staan. Hij was alleen nog maar bezig met en voor de elite. Hij omarmde Twitter, maar veel meer van al die nieuwigheden heeft hij niet meegekregen.
Hij leeft met zijn oplossingen dus ook nog in 1985, de tijd van Reagan.
Amerika gaat nu dus voor 1985 oplossingen en dat gaat in sommige opzichten nog heel vermakelijk worden.
Zijn kiezers leven namelijk ook nog in die tijd. De tijd dat de blanke man nog niet boos was.
Ondertussen maken de bedrijven goede sier, maar ze nemen vooral Trump en zijn kiezers vol in de maling met zogenaamde nieuwe banen en ‘aangepaste’ plannen die helemaal niet zo aangepast blijken te zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *