LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 jan 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 jan 2020

cybercrime

Nederland verliest de strijd tegen cybercriminaliteit. Die trend was al langer zichtbaar maar nu durven criminelen zelfs heel zichtbare slachtoffers te maken omdat ze blijkbaar niet bang zijn om gevonden te gaan worden. Universiteiten, ziekenhuizen, gemeentes… Waar stopt het?

Aanstaande dinsdag moet voormalig DNB voorzitter Nout Wellink in de rechtbank getuigen over de gang van zaken rond DSB Bank. Altijd zijn er geruchten gebleven over een bewust beleid van DNB om DSB te slachtofferen zodat de rest van de banken buiten schot kon blijven. Benieuwd wat er dinsdag boven water gaat komen.

Kleine vastgoedbeleggers krijgen het steeds moeilijker in Nederland. Vooral Amsterdam wil drastische maatregelen nemen om koop voor verhuur tegen te gaan. Ook op andere plekken proberen gemeenten deze trend te stoppen. Ik merk het zelf in de regio Eindhoven. Heel veel huizen worden opgekocht door personen en bedrijven die er vervolgens arbeidsmigranten in huisvesten. Ze bieden soms wel 30.000 euro boven de vraagprijs om de huizen maar te verkrijgen. Officieel mag je er vier personen in vestigen. In een huis in mijn woonplaats bleken er 30(!) personen op zo’n adres te zitten. Allemaal betalen ze 100 euro per week voor de gebrekkige huisvesting. Het is een goudmijn voor de verhuurders. Handhaving vanuit de gemeente is op zijn best gebrekkig.

De groei van de Chinese economie is de laagste in 29 jaar. In mijn ogen totaal geen reden voor paniek, want dat is te verwachten als je je indenkt waar China vandaan kwam en waar het al is gekomen. Dit is niet meer dan logisch.

Tesla heeft in China een nieuwe afbeelding van een onbekend Tesla model laten zien. Het is een artist impression en lijkt er op dat Tesla ween nog kleiner model wil introduceren. Kijk hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *