LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 februari 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 februari 2022

  • Zijn de Russen aan het terugtrekken? De Navo zegt dat de satellietbeelden die indicatie niet geven. Hoe dan ook, de voorspelde aanval op 16 februari kwam er niet. Volgens de Navo heeft Rusland 7.000 extra soldaten richting de grens gebracht.
  • Volgens Charlie Munger zijn mensen die commentaar hebben op de extreme rijkdom van miljardairs slechts jaloers. De man is een heel goede belegger, maar een waardeloos hoopje mens. Hij is schatrijk en betaalt zijn deel van de belastingen niet en dan is de arme medemens jaloers. Wat een stuk vr^666en is het toch.
  • Warren Buffett heeft 1 miljard dollar geïnvesteerd in Nubank. Dat is een Braziliaanse digitale bank met roots in crypto. Opmerkelijk omdat zowel Warren Buffett als Charlie Munger zich zeer negatief over crypto’s hebben uitgelaten. Volgens Buffett was crypto slechts rattengif. Charlie Munger ging nog verder en zou niet willen dat iemand die in crypto’s handelt deel van zijn familie zou uitmaken.
  • Vooral in Taiwan is men nerveus. Als Rusland de crisis in Oekraïne doorzet, dan kan de aandacht van de VS wel eens (te) ver daar heen gaan en kan China wel eens denken een kans te maken het eiland te bezetten.
  • Is de olie en gas sector nog interessant? Ik denk van wel, al nam ik wel winst deze week. Politiek correct is deze sector allerminst. Maar dat maakt het voor beleggers misschien wel extra interessant.
  • Telecombedrijf Ericsson heeft zich in Irak bezig gehouden met smeergeld en corruptie. Mogelijk is een deel van het geld zelfs bij IS(IS) terecht gekomen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *