LADEN

Typ om te zoeken

Kirkland Lake bestaat niet meer

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Kirkland Lake bestaat niet meer

Het goudmijnaandeel Kirkland Lake was één van de mooiste goudaandelen op de markt. Dat werd ook in de sector gezien. Er werd daarom een voorstel door een concurrent gedaan om te fuseren.
Helaas ging de directie daar op in en verdween dit aandeel van de markt.
De fusiepartner was niet slecht, maar had simpelweg niet de kwaliteit van Kirkland Lake.
De nieuwe combinatie kent een shortpositie van maar liefst 6,25%.
Niet dat de shorters nu blij zijn. Maandag steeg de koers van het aandeel met ruim 5%. Dat zullen de shorters ongetwijfeld niet leuk gevonden hebben.
Het probleem bij de combinatie onderneming is deze shortpositie en het feit dat er een schuldpositie is van 1,69 miljard dollar. Die positie is niet onhoudbaar gezien de prachtige cash flow, maar het houdt wel in dat ze nu even niet op koopjesjacht kunnen. De combinatie is nu 21,5 miljard dollar waard en is daarom wel één van de grote goudmijn bedrijven in de wereld geworden. Ze halen het echter nog lang niet bij de grootsten… Newmont is bijvoorbeeld ruim 50 miljard waard. Barrick Gold is nu 37,5 miljard dollar waard.
De nieuwe combinatie is overigens onder de naam Agnico Eagle Mines verder gegaan. Het is daarmee wel duidelijk wie in de fusie de bovenliggende partij was.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *