LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 feb 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 feb 2017

Trump is boos op de FBI en de NSA. Volgens hem ‘lekken’ ze geheime informatie om hem te schaden. Hij is de baas. Ga je dan tweets sturen, of grijp je in? Trump is ook heel boos over de pers. Zijn eerste persconferentie heeft hij vooral gebruikt om ze eens lekker de les te leren. Hoe komen ze er toch bij om niet ‘zijn waarheden’ te verkondigen. Hij had immers in zijn ogen de grootste overwinning sinds Reagan behaald. Een feit dat alleen in Trumps waarheid bestaat.
Trump had één punt waar hij volledig gelijk heeft. De Amerikanen willen dat hij Ruslands schepen de grond in boort, iets wat niet mooi en prachtig is. Daar heeft hij volledig een punt. Een goede relatie met Rusland zou een prachtige zaak zijn. In die zin kan Amerika niet veel slechter worden dan het was zoals hij het aantrof. Bush en Obama speelden vieze internationale spelletjes waar Rusland één van de slachtoffers van was.
– Opvallend is dat de VS haar strategische olievoorraad naar verluidt naar recordhoogte heeft uitgebreid. Is de VS een oorlog aan het voorbereiden? In totaal heeft de VS nu 518 miljoen vaten olie op voorraad. De hoeveelheid olie die wereldwijd nog boven de markt hangt is overigens ook enorm. Nog altijd liggen er veel supertanker vol voor anker op volle zee en alle strategische reserves staan op topniveau.
– Het 5 pond bankbiljet bevat minieme hoeveelheden koeienvet. Mijn grootste probleem is niet zo zeer het koeienvet. Daar vallen alleen veganisten over. Ik heb meer bezwaar tegen die vette kop van de massamoordenaar Churchill die er op staat. Daar zou ik dus eerder aanstoot aan nemen. Churchill liet willens en weten miljoenen Bengalen verhongeren. Hij vond het de moeite niet die mensen (onder Brits bestuur) van voedsel te voorzien. Zouden die miljoenen doden niet óók meegewogen moeten worden als we het hebben over zijn waarde in de geschiedenis? We nemen het Hitler toch ook kwalijk dat er miljoenen zijn omgekomen en nu we het er toch over hebben, Stalin ook. Churchill was gewoon de derde schurk van dit illustere trio.
– Rusland heeft nogmaals aangegeven dat het niet van plan is om de Krim ooit nog terug aan Oekraïne te geven. Het wordt in mijn ogen tijd dat de wereld zich neerlegt bij die realiteit. Of is er hier iemand die er een oorlog om wil gaan voeren?
– De Israëlische premier is in VS geweest om eens te kijken hoe zijn onderdanen het doen in deze vazalstaat van Israël. De vraag is of Trump doorheeft dat hij zijn baas op bezoek had. Wat deed Trump? Die klaagde zich rot over de media en zijn eigen geheime diensten. Lekkere indruk maak je dan bij een bevriend staatshoofd.
– Heijmans richt zich volledig op de nederlandse markt en heeft haar financiering tot en met juni 2019 veilig gesteld. Over 2016 werd een verlies van 110 miljoen gemaakt.
– Noorwegen gaat haar oliereserves gebruiken om nog meer aandelen op te kopen. Het is de bedoeling dat 70% van de 900 miljard die ze hebben aan reserves in aandelen gestopt gaan worden. Nu is dat nog 60%. Het Noorse kabinet moet nog akkoord gaan met de veranderingen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *