LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 april 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 april 2020

Corona, maatregelen
 • De Horeca in Europa zegt massaal failliet te gaan als er niet voor 1 juli een oplossing komt en ze weer open kunnen en ook serieus gasten kunnen ontvangen.
 • Als een staat een bedrijf te hulp schiet, dan mag dat bedrijf geen overnames doen, geen eigen aandelen inkopen en geen dividend uitkeren. Dit is vanuit Brussel aan de EU landen medegedeeld. Gek genoeg komt dit naar buiten binnen een maand nadat AOC (en de Democraten) in de VS dezelfde eisen had gesteld aan bedrijven die steun zouden gan ontvangen. Dit was zowel in de VS als in de EU geen praktijk.
 • België zit qua aantal Corona doden nu voorbij het officiële niveau van China. Zoals al eerder gezegd, deze statistieken zijn maar een indicatie. In New York alleen al bijna 11.500 mensen overleden aan Corona. Wuhan heeft haar Corona doden met 1300 ophoog geschroefd. Administratieve achterstanden wordt als reden gegeven.
 • Bombardier gaat in Brugge deels weer open. Ze hebben daartoe het bedrijf (dat een maand geleden dicht ging) eerst grondig moeten reinigen. Waarom is me onduidelijk. Stof of Corona virus? Als het dat laatste is, dan is het onzin omdat volgens de meest optimistische verwachtingen het virus slechts 4 dagen kan overleven buiten een (menselijke) drager. Als je dus al een maand dicht bent, dan leven op de machines en bureaus geen virussen meer.
 • Ik heb de WHO en Trump tijdlijn verder aangevuld. Het zijn feiten, en zoals we weten hebben Trump en veel van zijn trouwe fans een hekel aan feiten. Feiten staan immers hun verzonnen werkelijkheid maar in de weg…
  Het gaat er niet om of de WHO en Trump lief zijn. Het gaat er om wat er daadwerkelijk gedaan en gepubliceerd is. Er gaan namelijk heel veel nepnieuws berichten rond op Social Media. Het ziet er allemaal mooi uit, maar het is vaak fake.
  Met name de WHO moet het nu ontgelden. Het is allemaal echter te controleren als je maar even je best doet.
 • ASML heeft een minder kwartaal gedraaid, maar blijft optimistisch over de toekomst. Ze denken dat ze de opgelopen achterstand wel weer inhalen. Ik help het ze hopen. Ooit eerder zat het management van ASML er compleet naast, dus hun trackrecord is niet al te best als het gaat om voorspellingen.
 • Volgens bloedbank Sanquin heeft 3% van de Nederlandse bevolking al antistoffen tegen Corona in het bloed zitten. Dat zou dus inhouden dat letterlijk honderdduizenden Nederlanders al besmet zijn geweest. Het is niet duidelijk of de aanwezige anti stoffen je ook al immuun maken. Daarvoor is meer onderzoek nodig.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *