LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 sept 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 sept 2021

  • Aanstaande zaterdag komt er weer een ultra rechts betoging in Washington. Dit keer is de politie wel voorbereid… zegt ze.
  • Senator Elisabeth Warren roept op om Wells Fargo op te splitsen. De reden is dat deze bank keer op keer de regels overtreedt. Wat ik niet begrijp is waarom ze die oproep ook niet voor andere banken laat gelden. Welke bank is geen zichzelf herhalende veelplegende criminele organisatie.
  • Google heeft in Zuid Korea een boete van 177 miljoen dollar gekregen. De reden is dat het bedrijf andere bedrijven hindert in het maken van eigen versies van het Android systeem.
  • Instagram is schadelijk voor tienermeisjes en Facebook weet dat. Eigen onderzoek toonde dat namelijk aan.
  • Amazon gaat 125.000 magazijn medewerkers aannemen. Ik heb het gevoel dat het deels een charme offensief is, Politiek gezien heeft het bedrijf de wind al jaren tegen. De vorige CEO Jeff Bezos is niet bepaald een populaire man.
  • In Nederland zijn volgens de officiële cijfers 18.083 mensen aan Covid overleden. Er zijn ondertussen ook al 23,17 miljoen vaccins verstrekt. Op deze pagina is dat te volgen.
    Opvallend is dat de Delta variant nu de enige variant is die nu in Nederland rond gaat. Hoe ernstig het nu is blijkt wel uit de grafiek met het aantal doden. De paniek van de zorgsector en de grafiek passen naar mijn idee niet. Het percentage doden onder de 50 is 0,8% van het totaal! Voor mensen onder de 50 is Covid dus vrij ongevaarlijk. Boven de 70 ben je serieus de risicogroep. Keiharde cijfers die we totaal niet terug zien in de maatregelen! Alle aandacht zou moeten gaan naar de bescherming van 70 plussers.
  • In Californië is de Republikeinse poging om de Democratische gouverneur af te zetten volledig mislukt. Nog voor de eerste resultaten bekend waren had de Republikeinse frontrunner kandidaat al aangegeven dat de stemming en telling oneerlijk verlopen waren. Dit gaat in 2022 de standaard worden voor alle verkiezingen die verloren worden door Republikeinse kandidaten.
  • Microsoft gaat ter waarde van 60 miljard dollar aandelen terugkopen. Het programma kent geen einddatum. Het bedrijf Microsoft is momenteel 2,25 biljoen dollar waard.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *