LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 mei 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 mei 2019

vliegbelasting

Het is goot en smijtwerk op de beurzen aan het worden. Deze week in mijn portefeuille verschillende aandelen die per dag meer dan 6% in prijs veranderden. Omhoog EN omlaag.

Beyoncé werd vier jaar geleden gevraagd om voor Uber op te treden. Haar beloning? Zes miljoen dollar in Uber aandelen! Die zes miljoen voor dat ene optreden is nu 300 miljoen dollar waard. Ook Ashton Kutcher, Gwyneth Paltrow, Jaz-Z en Leonardo DiCaprio lopen binnen op de Uber aandelen.

Er komt een rechtszaak in de VS over de prijs van Apps in de Apple Store. Consumenten klagen over de hoge prijs en de monopolie positie die Appel er inneemt.

De 1e kwartaal winst van ABNAMRO is 20% gedaald. Dit komt volgens de bank door toegenomen kosten vanwege wet en regelgeving. Gezien de aanhoudende problemen bij de banken is dat ook keihard nodig. Met een winst van 478 miljoen maakt de bank nog zat winst.

ING moet Foot Locker een schadevergeoding van meer dan 5 ton betalen. De bank greep te laat in toen er onrechtmatige betalingen duidelijk werden. Foot Locker verloor meer dan 1 miljoen door bedragen die zonder haar medewerking werden afgeschreven.

Het Nederlandse kabinet had besloten een vliegbelasting in te voeren. Naar nu blijkt zal deze belasting ongeveer de helft lager uitvallen dan eerder werd gepubliceerd. Er lijkt geen Europese vliegbelasting te gaan komen. Jammer, want daar zou dan wel op gewonnen kunnen worden. Trein en bus zijn relatief duur omdat vliegverkeer vrijwel geen belastingdruk kent.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *