LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 augustus 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 augustus 2019

ryanair

De beurzen hebben gisteren weer een flinke dreun gekregen. Analisten schrokken van het feit dat de rente weer ‘inverted’ is. (Ik weet even de Nederlandse benaming niet) Het houdt in dat de korte rente hoger is dan de lange rente. Het is een teken dat de kans op een recessie groot is. Nu is het probleem met die analyse het feit dat in de geschiedenis de rente nog nooit zo enorm gemanipuleerd is als nu. Of die analyse dus nog uitkomt is de vraag.

De arbeidsmarkt begint in Nederland te krap te worden. Een kwart van alle bedrijven heeft te weinig medewerkers. Ik zie vooral veel horeca zaken die enkele dagen in de week dicht zijn omdat ze niet genoeg personeel hebben om heel de week open te zijn. Recent is hier in mijn woonplaats een garagebedrijf gestopt omdat er geen monteurs te krijgen waren.

In Argentinië zijn steunmaatregelen voor de munt aangekondigd. De munt daalde daarop nog weer verder. Wat niet helpt in het land is dat een vroegere presidente die vreselijk corrupt was nu weer kans maakt op het presidentschap. De mensen kiezen bewust de verkeerde leiders en brengen zo zelf hun land volledig onderuit. Ze blijven de leugens van criminele politici geloven.

Ryanair is een vreselijke vliegmaatschappij als je vlucht problemen heeft. Deze maatschappij wil je nooit compensatie betalen. Ze zijn nu door de rechter veroordeelt, maar gaan in cassatie.

Trump lijkt eindelijk door te hebben dat de importtarieven door de Amerikanen betaald worden. Hij heeft de eerder aangekondigde extra heffingen uitgesteld zodat ze nog wel hun kerstinkopen goedkoop kunnen doen. Trump heeft kerstmis voor Amerika gered!

De belangrijkste sector voor de komende 5 jaar is in mijn ogen de batterij en energieopslag sector. Softbank Vision Fund is het in die zin met me eens dat ze nu hun eerste investering in zo’n bedrijf hebben gedaan. Ze stoppen 110 miljoen dollar in Energy Vault uit Zwitserland.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *