LADEN

Typ om te zoeken

Samsungs nieuwe China strategie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Samsungs nieuwe China strategie

smartphone, strategie

Op dit moment heeft Samsung slechts een 1% marktaandeel in de smartphone markt van China. Het Zuid Koreaanse bedrijf is er volkomen weggevaagd door de Chinese alternatieven.
Het ziet er ook niet naar uit dat Samsung snel een groter marktaandeel in die markt gaat krijgen. In China zijn de Chinese aanbieders goedkoper en Chinezen zijn er niet zo happig op om een duurder Zuid Koreaans merk te kopen.
Daarom heeft Samsung nu besloten om vooral haar sublieme camera technieken nog verder te verbeteren en deze smartphone camera dan te verkopen aan de Chinese smartphone fabrikanten.
De Samsung camera is de beste ter wereld en ze hebben nog weer verbeteringen kunnen aanbrengen. In plaats van dus een eigen plek te moeten veroveren, kunnen ze nu als losse onderdelen in heel die markt aanwezig zijn.
Als ik kijk naar mijn reden om een paar jaar geleden een Samsung S7 te kopen, dan was dat de sublieme camera. In mijn ogen nog altijd de beste die ze gemaakt hebben. Zolang mijn smartphone werkt ben ik ook niet van plan een andere te kopen.
Zou ik echter een andere kopen, dan is voor mij de kwaliteit van de camera doorslaggevend. Dat zal voor meer consumenten gelden en daarom is het een slimme zet van Samsung.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *