LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 september 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 september 2023

  • De gemiddelde Nederlander ging er in 2022 1,2% in koopkracht op achteruit. Ik denk dat dit wel heel vriendelijk gesteld is. Ik vrees dat het nog wel meer dan deze 1,2% was. Immers, de inflatie was enorm en lonen gingen wel omhoog, maar met een vertraging. Dit officiële percentage kan dus niet kloppen.
  • Ben jij al in voor aandelen MAX property? Kijk hier voor hun aanbieding
  • Blijkbaar geeft de iPhone 12 veel meer straling af dan andere smartphones. In Frankrijk mag deze smartphone niet meer verkocht worden (Drie jaar na introductie.. lekker op tijd dus.) In Nederland gaan ze het nu ook onderzoeken.
  • In China ligt nu het fenomeen shadow banking onder een vergrootglas. De vastgoedsector in China, goed voor een kwart van de economie, maakt naar verluidt veel gebruik van shadow banking. Dat is bankieren buiten het gereguleerde bankensysteem. Is dat ‘het’ probleem, of is het slechts een onderwerp om de schuld van de crisis er aan op te hangen? In mijn ogen is de basis van de crisis de corruptie in China. Men overschatte de bevolking met 100 miljoen mensen. Dát lijkt me nogal een basis van het probleem. De communistische partij is daar schuldig aan.
  • Volgens Elon Musk is Taiwan volledig onderdeel van China. Waar bemoeid die man zich tot steeds mee met zijn steun aan dictatoriale regimes? Taiwan is niet erg blij met de mening van Musk.
  • Chip ontwerp bedrijf Arm komt vandaag met een IPO naar de beurs. 90% an de aandelen blijven in handen van Softbank. Het bedrijf is volgens de introducerende banken 54 miljard dollar waard. Arm levert chips aan onder meer Apple, Nvidia en Samsung. Die bedrijven willen ook aandelen Arm kopen. Er is dus veel vraag naar de 10% vrije aandelen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *