LADEN

Typ om te zoeken

Wie betaalt Internet?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wie betaalt Internet?

Heb je je wel eens afgevraagd hoe Internet gefinancierd wordt? Je doet even een zoekopdracht, of je gaat naar een site en overal in de wereld draaien servers om jouw online zoektocht te dragen.

Letterlijk tientallen servers draaien om de site die je wilt bezoeken binnen een paar seconden op je beeldscherm te tonen. En dat kost je vrijwel niets.

De kosten worden met name gedragen door:

  • Providers die van jou als Internet gebruiker een maandelijkse vergoeding vragen
  • Adverteerders die online adverteren
  • Ondernemers en ondernemingen die online met websites en nieuwsbrieven actief zijn.

Kijk ik naar mijzelf, dan betaal ik dus op alle drie de fronten aan Internet. De kosten zitten hem echter vooral aan mijn serverprovider voor iedere bezoeker die mijn sites bezoekt en mijn nieuwsbrieven leest. Ik heb namelijk enkele aparte servers draaien. Dat gaat om flink wat geld dat ik per maand ophoest om u gratis de nieuwsbrieven, de sites en de video’s toe te sturen. Inclusief ook hardware en IT kennis en software licentiekosten schat ik in dat ik maandelijks drieduizend euro uitgeef aan mijn ‘gratis’ services.

Mocht u dus denken… Tom, moet dat, al die reclame voor bepaalde services en producten? Dan weet je nu dat het alternatief is dat iedereen een abonnementsbedrag moet betalen, OOK als je die door mij beoordeelde en goedgekeurde producten en services niet zou afnemen.

Daarom ben ik een fan van het gratis model. Maar gratis is dus maar net hoe je het bekijkt.

Alles moet toch ergens een keer betaald gaan worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *