LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 maart 2019

brexit

Als er een No Deal Brexit komt, dan moeten Engelse banken er rekening mee houden dat er extra cash aanwezig is. Het is net als de Millennium bug. Het kan meevallen, maar er kunnen bij een no deal scenario ook onverwachte problemen opduiken. De kans op een No Deal Brexit is overigens afgenomen nadat gisteravond het parlement heeft aangegeven dat wat hen betreft een No Deal Brexit niet kan plaatsvinden. Als er geen overeenkomst komt, dan ook geen Brexit. Uiteindelijk zullen de kiezers naar mijn idee toch nog een keer moeten gaan aangeven wat ze willen, want de politici komen er niet uit.

De Amerikaanse Senaat (Meerderheid Republikeinen) wil dat de VS stopt met haar steun aan Saoedi Arabië in de oorlog in Jemen. Volgens de Santaat overtreedt de regering Trump de wet met haar steun aan die oorlog. Trump heeft gedreigd zijn veto uit te spreken. De Senaat kan deze veto weer ongedaan maken met een twee derde meerderheid. Die is er waarschijnlijk net niet.

De Edmond de Rothschild bank gaat van de beurs verdwijnen. De aandeelhouders krijgen een aardige, maar niet overdreven, premie op hun stukken. Overigens zijn de aandelen al voor 90% i het bezit van de familie Rothschaild.

In Nederland worden woningen structureel overgewaardeerd. DNB constateert dat op het feit dan de taxatiewaarde in 60% hoger lag dan de actuele verkoopwaarde. Dat was in de periode 2012 tot 2017. In slechts 5% van de gevallen lag in die periode de taxatiewaarde lager dan de koopsom. Volgens DNB baseren de taxateurs hun oordeel op de verwachte verkoopprijs en niet op de ‘echte specifieke waardeonderdelen’ van de woning.

De Europese bankenwereld heeft een enorm probleem met enorme hoeveelheden zwart en witgewassen geld dat door het systeem gaat. De banken zijn extreem streng voor kleine klanten, maar het systeem is lek aan de bovenkant. Kom je met 100 miljoen, dan kan je via criminele bankiers aan de top je geld nog altijd wassen via de Europese banken. Hun controle systeem werkt top down. Als de top dus fout is, dan is er geen controle op mogelijk.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *