LADEN

Typ om te zoeken

De weg naar rijkdom

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

De weg naar rijkdom

telefoon, iPhone, smartphone

Is dit een geheime weg? Is het bijna onmogelijk?
NEEN!
Rijkdom is heel makkelijk te bereiken. De eerste stap is namelijk zorgen dat er meer geld binnenkomt als dat er uit gaat. Zo simpel is het.
Dat is het eerste waar u voor moet zorgen.
Als die stap al te lastig is, dan is rijkdom voor u inderdaad onbereikbaar.
Streef dan andere doelen na.
Maar wilt u wel rijkdom ervaren, dan is die eerste stap cruciaal. Meer geld binnenkrijgen dan er uit gaat is namelijk een verlossing. Ineens zijn dan veel zorgen voorbij. Het leven lijkt wel lichter te worden.
Die constante zorg om geld is dan weg.

Hoe is die stap te maken?

In feite komt het er op neer dat u schijt moet hebben aan hoe de buren er over denken.
Helaas is het namelijk zo dat de schone schijn veel mensen arm houdt. Om de schone schijn op te houden hebben ze een duurdere auto en een duurdere smartphone dan ze zich kunnen veroorloven. Iemand die niet rondkomt hoort geen laatste versie top smartphone te hebben.
Heb je dat wel, dan is dat de reden dat je niet rond komt.
Heb je die laatste versie nodig? Neen! Een middensegmant telefoon van een derde van de prijs is goed genoeg… Maar dan moet je afstappen van de schone schijn.

Ik ben financieel goed af. Ik heb een prima Samsung telefoon die nu voor onder de 400 euro te koop is. Een versie 7.
Prachtig ding en ik heb nog geen enkele reden om deze te willen vervangen. Waarom loop ik met een in feite technisch drie jaar oude telefoon met een abonnement van 7 euro per maand rond, terwijl hele volksstammen die het zich niet kunnen veroorloven de laatste versie (10) in hun bezit hebben?
Waar gaat dit mis?
Mensen zijn, als ze ouder dan 21 zijn, volwassen. Dat is de leeftijd. Helaas is dat niet het gedrag. We leren nergens op geen enkele school hoe we geld moeten uitgeven.
Dat is een enorm gemis en het veroorzaakt veel leed. Relaties gaan verloren door geldzorgen. Kinderen vanuit die dor financiële zorgen stukgelopen relaties lopen een achterstand op, omdat de ouders geen idee hebben hoe ze met geld om moeten gaan. Hun relatie loopt om die reden op de klippen en de kinderen zijn de Sjaak. In mijn ogen is dat diep triest.

Rijkdom is meer dan geld alleen. Door meer binnen te krijgen dan je uitgeeft, wordt je ook enorm veel gelukkiger. Ook dat is rijkdom. Het heeft alles te maken met die eerste stap. Die eerste stap die bestaat uit in feite afstappen van de schone schijn.
Rijkdom begint dus al met één euro meer binnenkrijgen dan je uitgeeft. Je hoeft er écht geen miljonair voor te zijn.

Succesverhaal.nl

Tags
Volgend artikel

3 Reacties

 1. Brecht Arnaert 15 maart 2019

  Heel goed artikel. Waarheden als een koe. Wie leeft vanuit ego zal arm worden omdat hij al arm is. Wie leeft vanuit Zelf zal rijk worden omdat ie al rijk is.

  Beantwoorden
 2. Wim 15 maart 2019

  Ik geef idd minder uit dan er binnenkomt heb een iPhone 6 met een abonnement van 2 jr. bij simpel a €2,50 pmnd waar ik nog op belminuten en mb ruim op over hou .
  Mijn vraag is wat is u bedoeling met u verhaal ?

  Beantwoorden
 3. Juist. Schapengedrag leidt alleen maar tot verarming. Wat de buurman heeft , dat is zijn zaak. Wat ik hebben wil , dat is mijn zaak. Ik bedoel : ik doe niet mee aan de wedloop zo van : ik heb de schoonste , de nieuwste en ik ben dus de beste .
  Het praktisch gericht denken is bij heel veel mensen totaal zoek. Dat zeker bij onze jeugd. Daar zijn er heel velen die denken dat alles op deze wereld zomaar te verkrijgen is , geleerd van de ouders die in alles en nog wat aan alles toegeven. Iedere wens moet worden ingevuld , want anders krijgen we ontspoorde kinderen. Opvoeding is het sleutelwoord , grenzen trekken en consequent blijven. Oei , wat een vreemd taalgebruik !!!!!
  .

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *