LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 februari 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 februari 2023

  • Miljardair Ken Fisher heeft besloten om twee van zijn nieuwe aankopen wereldkundig te maken. De reden is simpel. Daarmee hoopt hij genoeg publiciteit te verkrijgen dat de koersen van die twee aandelen vanzelf omhoog vliegen. Het gaat om de aandelen Veracyte (VCYT) en Intuit (INTU). Misschien maak ik er nog wel even een video over.
  • ChatGPT gaat nu ook met een betaalde versie komen. Voor zo’n 25 euro per maand kan je dan vooral sneller je rapporten krijgen. In plaats van minuten duurt het dan vaak slechts seconden. Voor mij nog niet echt een reden om dan zo veel geld neer te leggen.
  • Volgens de NAVO is het Russische offensief in Oekraïne begonnen. Grote overwinningen bracht het nog niet. Op veel plekken zijn de Russen behoorlijk in de pan gehakt. Naar verwachting wordt het zwaartepunt van het offensief rond 24 februari verwacht. Wat we tot nu toe zien zijn speldenprikjes die plaatsvinden om zwakke punten in de verdediging van Oekraïne te kunnen vinden. De munitievoorraad van Oekraïne wordt nu overigens wel een punt van aandacht. De oorlog kost meer munitie dan nu aangemaakt kan worden. De productie moet dus flink omhoog en dat verget grote investeringen.
  • In China hebben enkele bedrijven hun eigen ChatGPT gelanceerd of aangekondigd dat de lancering er aan zit te komen. Het gaat om bedrijven als Alibaba, J.D.com, Netease en Baidu. Het zal niet makkelijk zijn in China om zoiets te realiseren, gezien het feit dat de overheid maar niet zo maar wil dat software bepaalde waarheden gaat verspreiden. Er is immers de waarheid en er is het standpunt van de communistische partij. Die laatste gaat altijd voor, maar hoe kan je een chatbot zo programmeren?
  • Palantir kwam gisteren met beter dan verwachte cijfers. Nabeurs ging de koers 17% omhoog.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *