LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 nov 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 nov 2019

verkiezingen

Een Engels geheime dienst rapport over hoe de Russen de Engelse verkiezingen in 2016 verstoord hebben wordt niet vrijgegeven voor de verkiezingen van 12 december. Vooral de conservatieven profiteerden indertijd van de Russische inmenging en willen niet dat het nu voor de verkiezingen tegen ze gaat werken.

KPN gaat een obligatie serie ter waarde van 400 miljoen dollar uitkopen. De 8,375% rente is ze blijkbaar te hoog. Ze kopen nu de bezitters uit door 1372,50 dollar te bieden voor iedere $1000 obligatie. In feite krijgt de bezitter zijn rente dus direct in plaats van over een aantal jaren. Voor beide partijen geen slechte zaak.

Na John de Mol gaat nu ook Jort Kelder een rechtszaak aanspannen tegen Facebook en de adverteerder op het netwerk en in de Google zoekmachine. Het gaat een bodemprocedure worden zodat er echt ook regels gesteld gaan worden. Verder biedt die procedure ook de ruimte voor schadevergoedingen en claims vanwege misbruik portretrecht. Ook slachtoffers van de advertenties kunnen hier iets aan hebben. Ik verwacht dat het bedrijf er achter nu snel failliet zal gaan zodat de ondernemers er achter zichzelf proberen buiten beeld te houden. In dat geval kan Jort de rechtszaak winnen, maar een claim innen verder vergeten.

Onderwijs aanbieder NCOI heeft de LOI overgenomen. Of deze overname tussen de twee grootste aanbieders ook mag plaatsvinden moet nog door de marktautoriteit beoordeeld worden.

Gisteren is de AEX eindelijk intraday boven de 600 punten gekomen. Dat was sinds 2001 niet meer voorgekomen. We kijken veel naar Tokio als de markt die maar niet in de buurt van vroegere toppen wil komen, maar de AEX kan er ook wat van.

Trump heeft gedreigd met een escalatie van de handelsoorlog met China. Opmerkelijk daar ze aangaven klaar te zijn met een eerste fase die slechts getekend hoefde te worden. Het was, zoals ik al had aangegeven slechts bedoeld als persmomentje voor Trump. De Chinezen probeerden Trump er mee in een hoek te drijven en hij had dat uiteindelijk dus door.

Fugro gaat haar aandeel in een joint venture verkopen. Het gaat om Seabed Geosolutions. Het te ontvangen bedrag ligt rond de 10 miljoen dollar. Seabed Geosolutions gaat als zelfstandig bedrijf gericht op diep zee onderzoek verder.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *