LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 juni 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 juni 2019

Turkije

In Nederland is een verhitte discussie ontstaan of er op open water drijvende zonnepanelen velden kunnen komen. In andere landen is er al veel ervaring mee, maar in Nederland beginnen we de discussie graag alsof we de eersten in de wereld zijn.

Renault wil de ernstig beschadigde samenwerking met Nissan toch weer graag opbouwen.

Het kost West Europa steeds meer moeite om Oost Europeanen te trekken voor het rotste werk. De verbeterende economische situatie in Oost Europa en de slechte omstandigheden in West Europa zijn er debet aan.

De VS lijkt ook richting Japan naar de invoering van extra tarieven te sturen.

Trump overweegt om Russisch gas naar Duitsland sancties op te leggen. De discussie er over verwelkom ik, want Europa zou echt veel meer moeten doen om onafhankelijk van externe energie te worden.

Op Wall Street is duidelijk dat bedrijven die voor meer dan 50% afhankelijk zijn van buitenlandse omzet een fors lagere winst gaan mededelen. De omzetten knallen omlaag. Apple Boeing en Intel zijn namen die al veel vallen. Zodra de tegenvallers officieel worden, kan er wel eens een schrikreactie gaan ontstaan. Beleggers zitten nu nog in de ontkenningsfase zo lijkt het wel.

Alphabet, de moedermaatschappij van Google, heeft fors meegedaan met de grootste IPO’s van dit jaar. Het bedrijf heeft daarmee belangen in Uber, Lyft en Crowdstrike verkregen.

De politieke onrust in Hong Kong heeft daar nu ook de beurs bereikt.

Trump heeft in een interview aangegeven dat hij in de 2020 verkiezingen dezelfde fouten zou maken als hij in 2016 heeft gemaakt. Waarom ook niet, hij is verkozen en het onderzoek naar zijn handelen heeft tot niets geleid, daar waar het zijn persoon betrof. De mensen om hem heen krijgen de straffen en hij komt overal mee weg.

Vakantie in Turkije? Geen goed idee als u over Turkije negatieve berichten op Social Media heeft gezet of u een bericht dat de Turkse Staat als negatief beoordeeld heeft geliked. Dan kan uw vakantie wel eens heel lang gaan duren. Al die Turken die zo vol lof over hun land zijn, moeten dus oppassen. Wat we hier gewoon vinden, is in Turkije misschien wel landverraad of belediging van het staatshoofd.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *