LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 juni 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 juni 2019

goud, china

Het pakket huizen in de VS is helaas al van de markt. Een andere belegger had 1,5 miljoen dollar op de plank liggen en was me voor. Jammer, want het was een interessante pakketprijs.

China heeft sinds november 2018 74 ton goud gekocht. In totaal heeft het land nu ter waarde van 79,8 miljard dollar aan goud in reserve. China is daarmee verhoudingsgewijs nog amper een bezitter van goud. Ten opzichte van de totale economie heeft een land als de VS heel veel meer goud. Ook Nederland heeft verhoudingsgewijs veel meer goud in haar bezit. China heeft ook ter waarde van 3 biljoen dollar aan buitenlandse val;uta in reserve.

Het Chinese Huatai denkt zo’n twee miljard dollar te kunnen ophalen bij de IPO op de beurs van Londen.

Een openbaar vervoer belasting is bij de Nederlandse regering in overweging. Deze zou dan moeten gaan gelden voor bedrijven en particulieren die baat hebben bij uitbreiding van het openbaar vervoer. Prima idee… als je het vervoer daarna voor hen gratis maakt… Zo niet, dan is het een dom idee, want dan maak je wonen en werken op die blijkbaar vrij onbereikbare plekken alleen maar duurder en ik voorzie dat ze dan onbereikbaar blijven.

De EU is van plan om Italië sancties op te leggen. Dat zal het anti-EU sentiment in Italië flink aanwakkeren.

Bemiddelingskosten in de huurmarkt zijn verboden. Toch weet ik dat het schering en inslag is. Je krijgt simpelweg geen huis zonder dat je je ‘huurmakelaar of bemiddelaar’ geld toeschuift. De ACM heeft nu enkele kantoren een last onder dwamgsom opgelegd. De praktijk gaat dan gewoon weer richting de gouden handdruk bij de overdracht van de sleutel.

Amazon is nu het meest waardevolle merk ter wereld. Google komt nu van nummer één op nummer drie. Apple blijft nummer twee.

Trump heeft regelgeving getekend die het in de VS makkelijker moet maken om biotech voedsel gereguleerd te krijgen. Het houdt in feite in dat er minder regels komen. Dat zal de voedselveiligheid geen goed doen.

Takeaway zal per 24 juni deel van de AEX index uitmaken. Het bedrijf is al bijna 5 miljard euro waard.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *