LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 aug 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 aug 2021

  • Let op! Volgende week twee webinars over Daytrading! Kijk hier.
  • Adidas heeft het gehad met Reebok en heeft het merk met verlies verkocht aan Authentic Brands. Er werd 2,5 miljard dollar voor ontvangen.
  • Het gaat goed met AirBnB (ABNB). Er werd meer omzet gemaakt dan analisten verwacht hadden. De omzet was 300% hoger dan vorig jaar en 10% hoger ten opzichte van 2019.
  • De houtprijs, die enkele maanden geleden GIGANTISCH was gestegen is verder onder druk gekomen. De prijzen liggen nu 70% onder de recordprijs van recent. Waarom zien we dat nog niet in de winkel? Dat komt omdat de tussenhandel en de winkels hun marges op hout flink omhoog gegooid hebben. Er is en er was hout genoeg. Heel die prijspiek kwam dor manipulaties van de tussenhandel en speculatie op de beurs.
  • Leuk nieuws voor miljardair John de Mol. ITV moet hem nog het lieve sommetje van 125 miljoen overmaken. Dit komt voort uit de verkoop van Talpa Media in 2015. De overname som zou in delen betaald worden, maar er ontstond onenigheid over het laatste deel. Na arbitrage werd het nog te betalen bedrag van 125 miljoen vastgesteld.
  • De winst van het bedrijf Disney is gestegen door een flink groeiend Disney+. Het bedrijf maakt na een dramatisch 2020 nu weer winst.
  • De OPEC denkt dat de vraag naar olie blijft groeien. Ze verwachten zelfs een stijging van de vraag met 6,6%. Opmerkelijk, want de IEA denkt dat de vraag naar olie zal afnemen. De IAE is van mening dat er een olieplas gaat ontstaan door die afname van de vraag. Opmerkelijk dat de meningen van deze twee organisatie zo ver uiteen liggen. Dat is mogelijk zelfs uniek.
  • Zakenbank Berenberg maakte vanochtend bekend het koersdoel van NN Group te verhogen naar 46. (Was 38,7). Nu moet u weten, NN sloot gisteren op ruim 45 euro. Wederom dus een rapport van Berenberg dat als mosterd na de maaltijd komt. Hun rapporten zijn simpelweg online milieu vervuilingen. Ik heb gisteren overigens een video over NN gemaakt. Je vindt die hier.
  • Gisteren heb ik een gemaakte video gewist en overnieuw gemaakt. Kijk hier naar de nieuwe versie.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *