LADEN

Typ om te zoeken

Upstart, een financiële disruptor

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Upstart, een financiële disruptor

Jim Cramer van CNBC kwam gisteren met een bedrijf dat ik op dat moment nog niet kende.

Een bedrijf dat in de VS leningen aan particulieren verstrekt. Ze doet dat helaas niet, zoals Neo Finance met crowdfunding, maar ze doet het wel net als Neo Finance volledig online en met het gebruik van artificiële intelligentie. (AI)

Daarmee is dit bedrijf in de Amerikaanse consumentenleningenmarkt veel sneller dan banken en andere leningen verstrekkers. Ze wordt daarom nu gezien als een marktverstoorder in de Amerikaanse leningenmarkt. Zo’n beetje wat AirBnB is voor de hotels.

Upstart, (UPST) gebruikt voor het verstrekken van de leningen nog wel de financiële middelen van enkele banken. Ik vind dat jammer, maar ze hebben te maken met bestaande wetgeving en zeer waarschijnlijk mogen ze in de VS niet werken met een crowdfunding opzet.

Het bedrijf groeit als kool, en is al winstgevend. Met een K/W van 193 is het ook schreeuwend duur.

Gezien het succes van Neo Finance en hun eigen groei, denk ik dat Jim Cramer gelijk heeft. Dit wordt mogelijk een bedrijf dat heel die markt op de kop kan zetten. Een beetje zoals Google ooit was in de zoekmachine markt.

Een aandeel voor beleggers met veel lef.

Maar met de potentie een reus in de markt te worden.

Het vervelende is… Jim Cramer heeft het nu genoemd. Wie gaat er na deze golf dan nog kopen?

Aan de andere kant… Als dit inderdaad een marktleider gaat worden, dan is deze koers nog altijd het begin van veel moois.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *