LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 september 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 september 2018

– Volgens Oud president DNB Wellink kunnen de banken in de EU ook vanuit de EU steeds vaker torenhoge boetes tegemoet gaan zien. De toezichthouders hebben immers meer geld nodig om hun enorme organisaties intact te houden. In de VS was in 2007 de SEC bijna uitgekleed. De markt maakte daar gretig misbruik van. Wellink wil dat meer naar de witwassende klanten gekeken gaat worden. Vraag je echter af, hoe komt men nu uit bij de banken? De vraag is ook waarom de witwassers zo graag naar de bankiers komen… Wie is hier de grootste crimineel?
– Jack Ma van Alibaba zal in 2019 zijn functies neerleggen en van zijn enorme vermogen gaan genieten door het ook deels weer weg te geven.
– De EU wil de invoering van een digitaks, waarbij internetbedrijven belasting betalen in de landen waar ze de omzet maken. Het gaat hier vooral om grote Amerikaanse bedrijven die hier in Europa omzet maken, maar vrijwel geen belastingen betalen omdat ze in een belastingparadijs gevestigd zijn.
– De dividendbelasting afschaffen is al in 2008 voorgelegd door de grote Nederlandse multinationals. Je zou haast denken dat Rutte door hen is neergezet om het voor hen te komen regelen. Nu ben ik zelf een voorstander van het afschaffen van overbodige belastingen die meer kosten dan ze opleveren. Ik ben echter niet overtuigd van het feit dat dit hier het geval is. Dit lijkt meer op nog weer een cadeautje aan de multinationals.
– In West Australië is in vier dagen tijd een hoeveelheid goud ter waarde van 10,6 miljoen US$ gevonden. Het opmerkelijke is dat het zichtbare stukken goud waren. Het meeste goud is voor het blote oog vrijwel onzichtbaar en komt pas los als de rotsen verkruimeld worden. Dit betrof nuggets.

Komt er nu een goudkoorts in West Australië? Toevallig kocht ik zelf vrijdag net goudaandelen in die regio (Mooie Beursdag service)
– Oud president Obama heeft nadrukkelijk van zich laten horen. Hij is blijkbaar de niet aflatende kritiek door Trump zo zat dat hij nu mensen aanzet dat ze moeten gana stemmen. De vraag is of er in de VS wel politici zijn waarop je zou willen stemmen.
– Vanavond gratis online lezing door Harm van Wijk. Opgeven voor de lezing van vanavond kunt u hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *