LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 september 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 september 2018

– We vroegen ons twee jaar geleden af waarom er midden in de burgeroorlog in Syrië zoveel mooie nieuwe Toyota busjes in Syrië rondreden. Heel simpel… Die busjes werden door de Nederlandse belastingbetalers gefinancierd en de regering liet ze daar graag afleveren. Het is tijd om de verantwoordelijken aan te klagen voor oorlogsmisdaden en verraad. Gooi de ministers maar in de gevangenis voor deze ondersteuning van volkerenmoord en terrorisme.
– Unilever heeft een plan B voor als de dividend belasting toch niet gaat verdwijnen. Heel dit verhaal rond de dividendbelasting stinkt naar corruptie en vriendjes en achterkamertjes politiek. Het feit dat je het niet kan verkopen zegt in feite al genoeg over de motivatie er achter.
– China gaat de WTO formeel vragen om sancties tegen de VS in te mogen stellen. Dat is eigenlijk humor, want de VS heeft er in het verleden alles aan gedaan om China te dwingen onder de regels van de WTO te komen. Nu dat China er is, gaat de VS dwarsliggen en de regels van de WTO met voeten treden. Trump heeft aangegeven nog weer ter waarde van 267 miljard dollar aan Chinese goederen aan een importheffing te onderwerpen.
– Waarom vragen smartphone makers nu 1000 euro per telefoon? Heel simpel, omdat consumenten bereid zijn het te betalen. Toch lijkt de top bereikt te zijn, want Apple gaat mogelijk nu als eerste in prijs omlaag en zet daarmee de concurrentie via deze weg onverwachts op achterstand.

smartphone
– Gaat het embargo op Iran de olieprijs omhoog jagen? De vraag is hoe dit gaat verlopen. Wat als China gewoon olie blijft kopen en de VS deze olietankers tegen gaat houden? Een escalatie is dan niet uit te sluiten. De dreiging alleen al kan de olieprijs fors doen stijgen.
– Door omstandigheden moet ik helaas de optiecursus van vanavond verplaatsen. Er zal een nieuwe datum vastgesteld gaan worden!

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *