LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 okt 2019

turkije, inval, syrie

Erdogan realiseerde zich gisteren dat Trump wel eens heel snel op zijn haastig genomen besluit kan terugkomen en is daarom in volle vaart alvast met de invasie van Syrië begonnen. De koerden worden met luchtaanvallen onder druk gezet. De koerden hebben van de Amerikanen geen luchtdoelgeschut gekregen en zijn vrijwel weerloos tegen luchtaanvallen. Briljante zet weer van Trump. Jarenlange diplomatie in één telefoongesprek naar de knoppen en in één keer voor heel de wereld duidelijk dat de VS niet langer een trouwe bondgenoot is. Gelukkig voor ons boeide het de beurzen de rozen. Die situatie kan nog wel eens gaan veranderen, maar nu zitten we nog veilig. We kunnen rustig slapen terwijl Navo bondgenoot Turkije oorlogsmisdaden begaat.

China gaat 400 miljard in Iran investeren. Een kans voor China die ze aangrepen nu westerse bedrijven Iran vanwege de sancties van Rrump moeten verlaten. De deal met Iran is voor 25 jaar.

American Airlines heeft besloten dat haar Boeing 737Max vliegtuigen in ieder geval tot 15 januari niet zullen vliegen.

De OESO heeft de aanbeveling gedaan dat multinationals belasting moeten betalen waar ze de omzet maken. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat dit nu nog niet het geval is. Het doorvoeren van de maatregel zal negatieve gevolgen hebben voor de paar belastingparadijzen in de wereld.

Een huis komen met Nationale Hypotheek Garantie gaat goedkoper worden. De NHG-premie zal enkele honderden euro’s lager worden.

Vannacht gingen de futures koersen alle kanten op door geruchten en berichten over de niet zo goed lopende handelsbesprekingen tussen China en de VS. Wederom lijkt het er op dat de besprekingen voortijdig gestaakt gaan worden.

Aramco hoopt nu eindelijk via een IPO beursgenoteerd te worden. In mijn ogen de grootste scam die ooit via de beurs uitgevoerd is. De Saoedi’s hopen maar liefst 2 biljoen dollar op te halen. Eind deze maand worden de nu dan wel definitieve (?) plannen bekend gemaakt.

De Duitse export in augustus daalde 3,9% ten opzichte van die van augustus 2018. Dat terwijl er in juli juist een stijging te zien was.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *