LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 maart 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 maart 2020

crisis
  • Hoe ziet mijn Neo Finance account er uit? Ik heb gisteren een 13 minuten lange video gemaakt waarin ik dat laat zien.
  • Als de beurs in crisis mode gaat, gaat alles omlaag. Gisteren was het paniek op de beurs. In de VS ging de beurs binnen het uur voor 15 minuten dicht. De S&P verloor op dat moment meer dan 7%. De daling was daarmee te groot. Handelaren moesten met de verplichte stop weer even afkoelen. Uiteindelijk eindigde de Dow Jones met een grootste puntenverlies ooit, meer dan 2000 punten gingen er van af.
  • 80% verlies… Eén van de aandelen die ik volg, heeft afgelopen kwartaal 80% van de waarde verloren. Het gaat om Patterson-UTI Energy, Inc. (PTEN). Dit bedrijf is actief in de energie sector… Grijze energie. Het sentiment keerde zich tegen hen en dan is er maar zo 80% verlies mogelijk… Ik vrees dat hun neerwaartse trend nog niet over is. Aan de andere kant… Er komt een moment dat het aandeel simpelweg veel te goedkoop is. De vraag is of je het dan al wilt kopen. Te goedkoop geeft geen garantie op een koersstijging.
  • Vanochtend zal vanuit Den Haag bekend worden gemaakt welke maatregelen er in Brabant en mogelijk de rest van Nederland genomen moeten worden om de verspreiding van Corona tegen te gaan. Dit is geen griep om grappen over te maken, zeker niet als je ouder dan 70 bent.
  • Hoe is het mogelijk: In Portugal kost gas per kuub 6 cent, inclusief belastingen. Er wordt geen gas geproduceerd in Portugal. In Nederland betalen we rond de 67 cent inclusief belastingen.
  • Wist Wall Street dat de dip van gisteren er aan zat te komen? Hadden ze zoiets al verwacht? Lees het hier (Engelstalig)
  • Volgens de Rabobank zal de Chinese economie in 2020 niet 5,7% groeien, maar slechts 2,4%. Blijkbaar zijn ze nog wel overtuigd van het feit dat die economie blijft groeien. Ik persoonlijk heb die overtuiging niet. Punt is wel dat China bijzonder graag groei wil rapporteren, al moeten ze er over liegen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *