LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 april 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 april 2019

uber

Er is geld zat in de wereld. Saudi Aramco bewees dat gisteren. Het bedrijf bood obligaties aan. Ze dachten 10 miljard op te kunnen halen. Er werd voor meer dan 100 miljard dollar op ingeschreven.

Saudi Aramco is overigens het meest winstgevende bedrijf in de wereld dat openbaar haar cijfers publiceert. Ze maakten in 2018 211 miljard dollar winst. Dan is de 60 miljard van Apple maar een schamele bedoening.

In Israël lijkt Netanyahu een vijfde termijn gewonnen te hebben, maar het was krap aan.

Volgens het IMF gaat het nu snel slechter met de wereldeconomie en mogelijk zijn maatregelen nodig om de zaak draaiende te houden. De ruzie die de VS met iedereen aan het voeren is helpt in ieder geval niet.

Uber wil naar de beurs komen en ter waarde van 10 miljard aandelen uitbrengen.

Er lijkt geen fusie tussen Wynn resorts en Crown resorts te komen. De gesprekken over een overname of fusie zijn zonder deal gestaakt.

Het minimum loon bij Bank of America gaat binnen twee jaar naar 20 dollar per uur. Dat is procentueel fors boven het wettelijke minimumloon in de VS. Een full time medewerker van de bank gaat daarmee 41.000 dollar per jaar verdienen. Bank of America lijkt daarmee de Ford Motors van de huidige tijd te gaan worden. Ford besloot ooit haar medewerkers een goed loon te geven omdat ze dan ook de door henzelf geproduceerde auto’s konden kopen. Een stap die voor Ford heel goed heeft uitgepakt.

Is Europa aan het veranderen door de klimaatveranderingen? Ja, kijk maar naar deze satellietfoto’s. Vooral de foto van de Belgische landbouwgronden is schokkend.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *