LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 maart 2019

trump, overleg

De topontmoeting tussen Trump en Kim is mislukt. Niet zo heel gek, want het was vooraf al duidelijk dat Noord Korea nooit volledig zou toegeven aan de Amerikaanse eisen. Analisten hadden gedacht dat Trump dan wel voor een klein winstje zou gaan, maar tot verrassing van iedereen was hij er direct helemaal klaar mee en voortijdig werd het feestje afgebroken. Het lijkt er wat mij betreft op dat Trump al meer bezig was met wat er in Washington gaande was. Daar hing Cohen de vuile was over Trump buiten en dat zal hij nog tot vrijdagmiddag doen.
Waarom geeft Noord Korea haar masse vernietigingswapens niet op? De reden dat Noord Korea nog bestaat, liggen in het feit dat het land zichzelf heel goed kan verdedigen, met eventueel China als steun in de rug. Dat zullen ze niet willen opgeven ten gunste van loze beloftes van de tanende wereldmacht Amerika. Amerika is al jaren niet te vertrouwen, hetgeen Iran, de partner van Noord Korea snel zal beamen.

Strukton wordt er van beschuldigt dat het de halfbroer van de Saoedische koning tientallen miljoenen betaalt heeft. Dit was volgens de FIOD om een deal te kunnen verkrijgen. Strukton ontkent de beschuldigingen.

De productie van groene stroom in in Nederland in 2018 met 8% gestegen. Het werd een totaal van 18 miljard kWu. In het elektriciteitsverbruik werd groene stroom 15% van alles wat we gebruiken. Kijken we naar het totale aandeel van groene energie in het totale energieverbruik, dan is het percentage 6,6%. Vooral zonne-energie groeide in 2018. Er ligt nu voor 4300 MWu aan zonnepanelen op daken en velden in Nederland. De verwachting is dat dit nog enkele jaren snel zal blijven stijgen. Het wordt echter wel tijd dat energie-opslag een inhaalslag gaat maken. Dat is waar we nu dringend aan toe zijn.

Volgens de WTO heeft China haar boeren te veel betaalt voor graan en andere producten. De VS had daarover geklaagd. De VS kan veel goedkoper produceren en wil haar goedkope granen in China verkopen. De VS zag de hoge prijzen voor eigen granen als illegale subsidie voor de eigen landbouwsector en de WTO gaat daar in mee. https://www.cnbc.com/2019/03/01/us-wins-wto-ruling-on-chinese-grains.html

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *