LADEN

Typ om te zoeken

Een wereldregering of regeren van onderuit?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een wereldregering of regeren van onderuit?

regeren, wereldregering

Als beleggers hebben we dagelijks te maken met globalisering. De wereld is er flink op vooruitgegaan toen we wereldwijd konden gaan handelen. Nog altijd zijn er veel obstakels te overwinnen, maar ondanks deze obstakels ben ik eigenaar van acht huurwoningen in de VS en mede-eigenaar van een woning in Florida en Wales. Het kan dus wel, maar de Brexit en president Trump maken de kans groter dat het eerder moeilijker dan makkelijker gaat worden.
Zou een wereldregering de oplossing zijn?
Er zijn mensen die het als de beste oplossing zien. Ik ben niet één van die mensen. Ik denk dat het een rampzalige zaak zou worden die alleen maar bevestigd dat een elite de wereld aan het besturen is. De wereldregering zou bestaan uit mensen die geen enkele binding met de echte samenleving meer hebben.
Hun rol maakt dan dat ze los zullen staan. Ze zouden anders constant onderweg zijn tussen hun woning ergens in suburbia en hun werk ‘ergens’ op de wereld waar de hoofdstad gevestigd zou worden. Dat werkt dus niet en daarom zouden al die wereldleiders uiteindelijk op één plek wonen en werken, met gaandeweg steeds minder inbreng vanuit nieuwelingen omdat de ingewikkeldheid de instroom van nieuwe mensen alleen maar moeilijker maakt. Alleen een elite kan dan op speciale scholen nog klaargestoomd worden voor die rollen.
Moeten we niet willen.
De EU is wat dat betreft al een voorbeeld van hoe het mis gaat en de komst van één ‘echte’ arbeidster maakt duidelijk dat de VS hetzelfde probleem ook al heel lang heeft AOC is een verademing voor de Amerikaanse democratie omdat ze de eerste ‘gewone’ werkneemster sinds de Tweede Wereldoorlog is die een zetel veroverde.


Dat ze daarbij ook nog eens een visie heeft en die weet uit te dragen maakt helemaal dat ze opvalt.
Hoe elitair de Amerikaanse democratie is geworden maakt ze duidelijk met ieder onderwerp dat ze aansnijdt.
Daarop pleit ik voor regering van onder uit.
Zo veel mogelijk ‘laag’ regelen. Dit bij de mensen zelf, dus op straat, wijk of dorp niveau.
Zelfs hele steden zijn al te groot voor veel onderwerpen die mensen rechtstreeks aan gaan.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

3 Reacties

 1. Theo Benschop 1 maart 2019

  Een wereldregering moeten “we” niet willen.

  “We” moeten als ca. 7 miljard happy happy happy don’t worry be happy happy happy eenvoudige nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy eerste mens niet zijnde aap niet willen dat wie dan ook als de kop van jut van de wereldregering gekozen kan worden teneinde hem of haar, noem bijvoorbeeld mevrouw AOC, de schuld van alles wat tussen aarde en hemel met bijvoorbeeld financiële transacties bij de op- en neergaande of zich zijwaarts bewegende cijfertjes op de scoreborden van de nationale en mondiale beurzen verkeerd gaat te geven.

  Om dezelfde reden moeten “we” als ca. 7 miljard happy happy happy don’t worry be happy happy happy eenvoudige nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy eerste mens niet zijnde aap uiteraard een regering van en door iedereen in de verschillende volkeren van de soevereine naties van de Verenigde Naties niet willen.

  De schrijver gaat dan ook voorbij aan het gedachtegoed van Montesquieu in de Trias Politica, de historische scheiding van de machten van de overheid van een soevereine staat in de drie onafhankelijke branches van de overheid van een soevereine staat in de uitvoerende,

  dus de regering, de wetgevende,

  dus het parlement van de happy happy happy don’t worry be happy happy happy dames en heren volksvertegenwoordigers die voor de happy happy happy don’t worry be happy happy happy overheid van de soevereine staat de voor iedereen begrijpelijke wetten maken en de regering in hoofdlijnen controleert,

  en de rechterlijke macht,

  die de voor iedereen begrijpelijke wetten handhaaft,

  in het historische Checks and Balances systeem,

  waarop alle moderne democratieën die met respect voor minderheden beginnen zijn gebouwd.

  Die dus in historische zin had uitgedokterd dat “het gepeupel van het volk” “dom” is.

  Dit dus in historische zin niet in de zin van dat het happy happy happy don’t worry be happy happy happy gepeupel van het volk “dom” tussen de oren zou zijn, maar getalsmatig “dom”, daar het happy happy happy don’t worry be happy happy happy gepeupel van het volk nu eenmaal getalsmatig niet bij machte is om zichzelf in een gebouw of in de open ruimte te regeren.

  Dit historische fenomeen is bijvoorbeeld waar te nemen in de open ruimte van een voetbalveld, waar 2 clubs doelpunten scoren en 1 scheidsrechter fluit, maar waar het happy happy happy don’t worry be happy happy happy gepeupel van het volk geacht wordt om met hun smart mobieltjes op de tribune te blijven zitten, en dus onder alle omstandigheden geacht wordt het speelveld niet happy happy happy don’t worry be happy happy happy op te stormen om het speelveld een andere wending te geven.

  Dit historische fenomeen is bijvoorbeeld waar te nemen in ieder voertuig met een stuur, waarbij degene die met zijn of haar handen het voertuig een bepaalde richting op stuurt het niet zal tolereren dat wie dan ook met zijn of haar happy happy happy don’t worry be happy happy happy handen aan het stuur komt.

  Dan is het historische gedachtegoed van Montesquieu,

  inhoudende dat het gepeupel van het volk in tijden van democratische verkiezingen in het stemhokje het rondje voor de volksvertegenwoordiger die hem of haar in de onafhankelijke branche van de overheid van de soevereine natie van de Verenigde Naties van de wetgevende macht het beste kan vertegenwoordigen met een rood potlood rood kleurt,

  hierbij vergeleken dus in het anglo-american militair Checks and Balances system of the Mutual Assured Destruction of self created enemies het historische ei van Columbus.

  Beantwoorden
 2. Theo Benschop 1 maart 2019

  PS

  Wat uiteraard op de happy happy happy don’t worry be happy happy happy camping aarde in het hier en nu wel tot de mogelijkheden behoort is dat de ca. 7 miljard happy happy happy don’t worry be happy happy happy eenvoudige nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy eerste mens niet zijnde aap bijvoorbeeld mevrouw AOC en haar nazaten de symbolische, uitsluitend lintjes doorknippende, uitsluitende de ca. 7 miljard happy happy happy don’t worry be happy happy happy eenvoudige nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy eerste mens niet zijnde aap verbindende functie van Keizerin van de happy happy happy don’t worry be happy happy happy camping aarde geeft,

  waardoor de ca. 7 miljard happy happy happy don’t worry be happy happy happy eenvoudige nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy eerste mens tot het einde der tijden symbolisch met elkaar verbonden zijn,

  en de ca. 7 miljard happy happy happy don’t worry be happy happy happy eenvoudige nakomelingen van de eerste happy happy happy don’t worry be happy happy happy eerste mens niet zijnde aap op de happy happy happy don’t worry be happy happy happy camping aarde met elkaar verbondenen op haar verjaardag een groot feest voor de Keizerin van de happy happy happy don’t worry be happy happy happy camping aarde kunnen maken.

  Beantwoorden
 3. Dessers Stephan 1 maart 2019

  Een wereldregering…… absolute horror als je ziet hoe klunzig het er al in de democratische wereld aan toe gaat, en dan spreken we nog niet over de derdewereldlanden en hun ‘leiders’. Stel je voor dat zulke mensen aan de macht komen in de ‘wereldregering’…….

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *