LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 juli 2019

trump

De G20 is geweest en heeft duidelijk gemaakt dat Trumps herverkiezieng nu prioriteit nummer één voor Trump is. Vergeet alles van voor dit moment, het is niet langer America First en is Trump First. In dat kader is bekend gemaakt dat er geen nieuwe sancties en tarieven tussen de VS en China komen. Voor wat het waard is…

De EU top waarbij de baantjes vergeven worden zit muurvast. Vooral de aanstelling van Timmermans is (mijns inziens terecht) zeer omstreden en hij wordt dan ook niet als beste kandidaat gezien in Oost Europa en bij de EVP.

De problemen met de Boing 737 zullen zeker tot in september blijven duren.

IKEA Polen is in de problemen gekomen omdat ze een radicale Christen hebben ontslagen die het niet eens is met het lhbt+ beleid van IKEA. NU is vrijheid van meningsuiting OOK geldig voor mensen die het niet met je eens zijn. IKEA Polen is dus wat kortzichtig in het toepassen van vrijheid van meningsuiting.

Het is mogelijk dat 15.000 tot 20.000 medewerkers van Deutsche bank ontslagen gaan worden. Bijna een vijfde van het totale personeelsbestand zal mogelijk het veld moeten ruimen.

De opluchting over de G20 heeft er voor gezorgd dat de goudprijs fors gedaald is. Een tijdelijke zaak, want de handelsproblemen zijn even meegevallen, maar daarmee is het probleem rondom Iran nog niet uit de wereld.

Rusland heeft sinds 2017 maar liefst 100 miljard aan olieomzetten gereserveerd voor slechtere tijden. Geld dat dus apart gezet is en niet in de Russische economie terecht is gekomen. De Russische bevolking is nog niet zo blij met deze spaarpot. De vraag is ook of de Russische regering vertrouwd kan worden met zo’n berg geld. De kring rondom Putin wordt rijker en rijker. In hoeverre snoepen ze privé mee uit deze enorme spaarpot?

ASML krijgt 115 miljoen dollar van Kokusai Electric. Dit na een schikking tussen beide bedrijven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *