LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 februari 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 februari 2023

  • De komende tijd ga ik de FXFLat webinars alleen nog op dinsdag en woensdag geven. FXFlat heeft het momenteel te druk om de frequentie van drie keer per week vol te houden. Ben je er vandaag om 12:30 uur bij? Klik dan hier. Ik heb het vandaag over een aandeel van een bedrijf dat veel beter presteerde dan analisten gedacht hadden. Is het aandeel daarom koopwaardig?
  • Potash is de basis voor kunstmest dat boeren over heel de wereld gebruiken. Rusland is de grootste leverancier en u begrijpt, die markt is nu onbereikbaar. Het is daarom geen verrassing dat ook in die sector oplossingen gezocht worden. De Canadese regering investeert 75 miljoen Amerikaanse dollars in een potash mijn van BHP. Door de investering zou de opening van de mijn een jaar vervroegd moeten kunnen worden. Productie wordt in 2026 verwacht. Canada wordt dan ’s werelds top producent van Potash.
  • Gaat de VS in de herfst tegen het schuldenplafond aanlopen en laten de Republikeinen de wereldeconomie dan crashen? Biden probeert nu al tot een overeenkomst met de Republikeinen te komen. De kans dat er op tijd een overeenkomst komt schot ik nu nog klein in. De GOP is nu MAGA en die laten de wereld economie liever crashen dan dat ze serieus een land willen besturen. Het gaat een hete herfst worden.
  • Adani is de rijkste man van India. Hij ligt onder vuur. Als verdediging probeerde hij de “ik ben zielig, want ik ben een arme Indiër verdediging uit. Dat pakte niet lekker uit. Hij was tot voor kort de op twee na rijkste man ter wereld. Dan ben je geen zielige Indiër. Je bent een verschrikkelijke Indiër. Als dan de boeken ook niet kloppen, dan ben je een criminele Indiër. De koers van Adani Power was in augustus nog 432. Nu is de koers gehalveerd tot 212.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *