LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 aug 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 aug 2019

mijn bedrijf

Recent schreef ik al over Turquiose Hill Resources het mijnbedrijf in Mongolië. Ze hebben nu een verlies van 0,22 per aandeel moeten melden. De koers is 0,58 dus dat is nogal een verlies.

  • Eén van de aandelen uit het Royalty rapport maakte gisteren een beter dan verwachte winst bekend. Het aandeel verloor daarop 4% aan waarde. Je kan alles goed doen, maar nét bij de presentatie van de cijfers ging de goudkoers gevoelig omlaag. Daar is dat goudbedrijf dan wel weer afhankelijk van.
  • De FED heeft gisteren, voor het eerst in een jaar of tien, de rente verlaagd. Het werd een verlaging van 0,25%. De aandelenbeurzen daalden meer dan een procent na de bekendmaking. Met de rentedaling bevestigen de bankiers dat de Amerikaanse economie dus niet zo sterk meer is als dat Trump iedereen wil doen geloven.
  • GE heeft gisteren een winst van 17 cent per aandeel bekend gemaakt. Verwacht was een winst van 12 cent. Het aandeel verloor 0,67% aan waarde.
  • De vrouw van een kolenmagnaat is de nieuwe Amerikaanse ambassadeur bij de VN geworden. Hoewel ze niet veel ervaring heeft, was ze al wel eerder voor de VN werkzaam en ze was twee jaar lang de Amerikaanse ambassadeur in Canada. Ondanks dat ze niet helemaal onervaren is, wordt ze wel gezien als een rookie. Deze zware positie is in feite ‘gekocht’ met de miljoenen van haar man. Normaal gesproken zetten landen hun meest ervaren diplomaten in. Trump heeft niet zo veel op met de VN en misschien dat hij daarom kiest voor de onervaren Kelly Craft.
  • Het is een Noord Koreaanse soldaat gelukt om dwars door de gedemilitariseerde zone te vluchten naar Zuid Korea.
  • Ryanair gaat 900 medewerkers ontslaan. 500 piloten en 400 cabinepersoneel wordt weggestuurd.

  • Intel heeft al haar modem onderdelen verkocht aan Apple, maar blijft zich wel bezig houden met 5G. Het bedrijf zag vanwege 5G geen echte toekomst meer in wat binnenkort in haar ogen achterhaalde technologie is.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *