LADEN

Typ om te zoeken

Wat als BoJo eens geen Brexit wil?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat als BoJo eens geen Brexit wil?

brexit, bojo

Vraag u eens af, als je als net aangestelde premier eigenlijk geen onmogelijke Brexit wilt, wat kan je dan het beste doen?
Zou je dan niet met eisen komen die onmogelijk zijn?
Zo onmogelijk dat de enige uitkomst is dat er niet alleen geen Brexit komt, maar dat je er ook de schuld niet van krijgt?
Zo zeg je dat de backstop moet verdwijnen. Dat is echter niet aan de EU, dus de EU zal dat weigeren of negeren. De backstop is deel van het interne vredesakkoord in Noord Ierland. Het heeft niets met de EU te maken. Als het VK er van af wil, dan zal het in haar eigen land een andere deal in Noord Ierland moeten maken. Het was namelijk onderdeel van het einde van de burgeroorlog in het VK zelf.
Je zegt als premier ook dat de onmogelijke ‘No Deal Brexit’, die eigenlijk niemand wil, dan je alternatief is. Die No Deal Brexit komt vrijwel zeker niet door het parlement.
Dus of de EU is schuldig, of het parlement is dat.
BoJo heeft zijn uiterste best gedaan, maar hij werd tegengewerkt door de EU en het parlement. Zijn schuld was het niet. De Brexit gaat niet door er komen nieuwe verkiezingen en het VK blijft gewoon een lastige deelnemer binnen de EU…
Steeds meer mensen beginnen in te zien dat dit eigenlijk het enige werkbare alternatief is. Het VK heeft namelijk geen idee van wat het wel wil. Zeggenschap over je land en producten, dat klinkt leuk, maar als de EU je producten dan niet wil afnemen, dan ga je ze alsnog zo aanpassen dat ze dat wel doen. Kortom, waar sta je dan met je zeggenschap? Wat is nu precies het probleem, en is dat wel het probleem?

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *