LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 juli 2019

Amsterdam

Gisteren was het tweede Democratische debat in de VS. Het is nét geen zonde van de tijd, maar effectief zou ik het zonder meer niet noemen. Diepgang is er niet en iedereen krijgt te weinig tijd om te verduidelijken. Je moet dan een One liner topper zijn, wil je opvallen. Die topper was er gisteren niet. Vanavond deel twee.

Crispin Odey, een hedge fund manager in Londen vindt dat de VS op moet letten op wat China en Rusland met goud aan het doen zijn. Ze zijn namelijk forse hoeveelheden aan het kopen. De schrijver van het stuk komt overigens met alle vooroordelen die we mogen verwachten. Het is duidelijk waar hij vandaan komt.

In Amsterdam mag een woning per jaar voor maximaal 30 dagen worden verhuurd aan vakantiegangers. Airbnb heeft niets gedaan om haar deelnemers daar op te wijzen en het te handhaven. Daarom heeft de stad Amsterdam Airbnb nu uit een adviesorgaan gezet. Ik kan dan alleen maar zeggen: “Wauw! Airbnb zal nu wel echt onder de indruk zijn van deze daadkracht van Amsterdam.” Een tikje op de pols is er niets bij…

Het aandeel Nintendo verloor 10% na tegenvallende cijfers gepubliceerd te hebben.

In India heeft een koffie tycoon zelfmoord gepleegd. In zijn afscheidsbrief gaf hij aan niet langer tegen de druk van zijn private equity partner en actieve aandeelhouders te kunnen.

Gisteren al bericht over game ontwikkelaars die belastingvoordeel genieten. Game uitgever EA verwacht dit boekjaar een belastingvoordeel van 1,7 miljard dollar te krijgen. Dit komt omdat ze in Zwitserland gunstige voorwaarden voor elkaar hebben gekregen. Het bedrijf maakt dan netto 1,4 miljard winst.

De winst van Samsung is afgelopen kwartaal 56% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De aandelen verloren een paar procent aan waarde.

Prinses Haya heeft in de rechtszaak in Londen gevraagd om bescherming. Ze heeft 56 miljoen dollar meegenomen. Het lijkt me toe dat ze haar bescherming daarmee zelf kan betalen. Een juridische bescherming via een vluchtelingenstatus lijkt me wel een goede zaak voor haar. Als ze dan ontvoert wordt door haar man, ontstaat in dat geval een enorme diplomatieke rel die hij misschien liever niet heeft. Hier meer hierover.

Pearle en Eye Wish zijn overgenomen door Ray-Ban.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *