LADEN

Typ om te zoeken

Luchtvaartsector een ramp

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Luchtvaartsector een ramp

klm, luchtvaart, corona

Nu dat alleen vrachtluchtvaart nog enig teken van leven vertoond, is het de vraag hoe de passagiersluchtvaartbedrijven gaan overleven. Het gaat daarbij niet alleen om de KLM’s en Ryanairs. Ook restaurants en winkels op de vliegvelden draaien nu met een fors verlies. De huren zijn giga hoog en de omzet is nu vrijwel nul. Hoeveel maanden ga je dat volhouden?
Nu ook vliegtuigen bijna niet vliegen, is het onderhoud en de schoonmaak stilgelegd. Ook die bedrijven hebben het nu zwaar.
De bedrijven die producten leveren doen dat nu ook niet meer en zo zie je dat een hele keten kapot gaat. Ondertussen krijgt de luchtvaartmaatschappij wel hulp. Dat is de bekende naam. KLM krijgt miljarden. Maar de cateraar, het schoonmaakbedrijf? Die krijgen 4000 euro en als ze mazzel hebben misschien een beetje respijt van de verhuurder van hun locatie.
Als straks de vliegtuigen weer gaan vliegen, dan is het de vraag hoe snel de ondersteunende bedrijven weer kunnen leveren. Natuurlijk gaat er wel weer een schoonmaker gevonden worden. De vraag is of deze dan nog voor hetzelfde bedrijf werkt.
Overigens zou het een goede zaak zijn als we wereldwijd zouden afdwingen dat vliegtuigen op waterstof of elektrisch moeten gaan vliegen. De lucht is zoveel schoner en de hemel zo veel helderder dat het bijna een misdaad tegen de mensheid en aarde is om de vervuilende vliegtuigen weer het luchtruim te laten kiezen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *