LADEN

Typ om te zoeken

Lordstown Motors in zwaar weer

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Lordstown Motors in zwaar weer

Twee topmanagers, waarvan één de oprichter van het bedrijf is, verlaten per direct het bedrijf nu de Board of Directors enkele ernstige afwijkingen heeft gevonden in de boekhouding. Het aantal pre orders bleek te hoog zijn aangegeven.
Er is nu zelfs de vraag of er wel genoeg geld is voor de verdere ontwikkeling van de eerste truck die ze wilden produceren. Het bedrijf moet snel nieuw geld krijgen, anders valt het doek.
Het bedrijf kwam in beeld toen een shortseller aangaf dat hij van mening was dat de boekhouding van het bedrijf niet in orde was. Hij vergeleek de berichten van Lordstown met de berichten van de partij die pre orders had verstrekt. Daar zat een duidelijk verschil in.
Naar nu blijkt bleken de mededelingen over pre orders dus inderdaad niet correct te zijn. Volgens de Board od Directors zijn andere beschuldigingen van de short seller niet bewezen. Hij dacht namelijk op andere vlakken ook fouten/fraude te zien.
De koers daalde gisteren voorbeurs 20%. Uiteindelijk sloot na de reguliere handel het aandeel 18,84% lager.
Beleggers moeten er rekening mee houden dat er de komende weken een enorme verwatering in de aandelen kan plaatsvinden en als dat niet lukt er eventueel zelfs een faillissement kan komen. Het is nu zo ernstig geworden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *