LADEN

Typ om te zoeken

Let op onverwachte kansen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Let op onverwachte kansen (Tom Lassing)

Ik heb een prachtige kans gevonden. Het is een aandeel van een bedrijf dat op dit moment ernstig in de problemen is gekomen. Al hun fabrieken zijn op last van hun overheid gesloten.
Ze moeten werkelijk alles aanpassen. De energievoorziening moet anders (ze stoken nu zelf steenkool op het fabrieksterrein), ze moeten installaties beveiligen met uitknoppen die op afstand werken en ze moeten opvangbakken creëren zodat bij een ongeluk geen gif in de bodem kan komen. Totale kosten minstens 35 miljoen dollar.
Ze denken in maart 2018 alles gereed te hebben, maar ze kunnen de fabrieken pas herstarten als echt alles in orde is. De koers is -35%.
Een gouden kans in mijn ogen, want ze hebben dan straks een heel degelijke fabriek staan, met de nieuwste technieken voor verwerking. Dat terwijl veel concurrenten al deze nu verplichte aanpassingen niet aankunnen. (Dit bedrijf heeft >150 miljoen dollar cash, dus de investering is uit de kas te financieren). Ze komen dus in maart terug in een markt die voor hun een stuk groter is geworden. Dat wordt dus een feest, want alle afnemers zitten nu ook met afnemende voorraden die na maart weer snel aangevuld moeten worden. Ik voorzie een fantastisch 2018 terwijl 2017 uiteraard tegenvalt door de onverwachte kosten en de sluiting vanaf begin september.
Ik ben dus nu bij aan het kopen en we zien nu al dat de koers begint op te lopen na de klap die het aandeel eerder kreeg.

Het aandeel is een bonus aandeel voor beleggers met een drie jarig abonnement op mooiebeursdag.nl.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *