LADEN

Typ om te zoeken

Doet winst er iets toe? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Doet winst er iets toe? (Tom Lassing)

Ik zal de enige niet zijn die een aandeel heeft waarbij alles meezit en meevalt, dus meer omzet, meer winst en de verwachtingen van de analisten overtroffen EN DAN NOG daalt de koers.
Om gek van te worden.
Dan heb je vervolgens aandelen zoals Amazon en Tesla die duizelingwekkende koershoogtes bereiken, zonder dat winst er ook maar iets toe lijkt te doen.
Valt het ene keer bij die bedrijven wat tegen? Maakt niet uit, de koers stijgt dan geen 30%, maar slechts 10%. Bij Tesla viel het laatst echt enorm tegen en eindelijk was er een kleine daling… om vervolgens te constateren dat we twee weken later weer bijna alle verliezen goedgemaakt zijn.
Het antwoord op de vraag is dus neen, winst doet er niets toe. Winst is leuk, maar voor beleggers blijkbaar compleet overbodig. Wat je als aandeel nodig hebt, is een lekker bekkend verhaal, liefst ook een bekende en vlotte CEO en de koers blijft stijgen.
Beleggers gaat het niet om de onderliggende cijfers. Het gaat de meeste beleggers namelijk niet om winst. Het gaat ze om het feit dat ze erbij willen horen.
Heb jij ook Tesla en Amazon aandelen? Wauw, dan ben je lekker hip. Daar kan je mee pronken.
Er is echter (gelukkig) zo nu en dan een moment dat de man met de hamer even langskomt. Die tikt iedereen even de hoek in. De echt foute aandelen gaan naar nul, de rest gaat dan 50 tot 70% in koers omlaag.
Slechts weinig aandelen kunnen in die markt staande blijven. Ga er maar vanuit dat geen enkel aandeel dat dan kan.
De eerste aandelen die DAARNA weer herstellen, dat zijn dan gelukkig wel de degelijke aandelen van bedrijven die structureel winst maken. Dán is de belegger weer even logisch bezig. Is ook niet zo gek. Alle showbeleggers zijn dan even de markt uit geslagen door de spreekwoordelijke man met de hamer.
Hij is al even niet langs geweest, vandaar dat de markt nu compleet verziekt is met beleggers die van toeten noch blazen weten over serieus beleggen.
In deze markt doet winst er nu even niet toe… Dan moet je als belegger onderhand wel weten hoe laat het is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *