LADEN

Typ om te zoeken

Zilveren munten (2)

Laatste Nieuws

Zilveren munten (2)

Waarom zilveren (of gouden) munten kopen?
Naast het feit dat zilver en goud heel interessante metalen zijn, is de zilveren en gouden munt een makkelijk middel om mee te kunnen handelen. Als alle andere valuta falen, dan kunt u er toch vanuit gaan dat de zuivere zilveren of gouden munt staat als een huis. Deze munt is namelijk van puur zilver of goud en daarmee intrinsiek bijna net zoveel waard als waar ze voor staat. Dit in tegenstelling tot de dollar en de euro, die intrinsiek bijna niets waard zijn. Zeker papieren geld is alleen nog maar wat waard omdat consumenten nog altijd geloven dat de overheden de aangegane schulden ooit nog zullen terugbetalen. Of de Amerikaanse overheid ooit nog in staat zal zijn de enorme dollar schulden te voldoen is echter maar de vraag. Het kan dus maar zo gebeuren dat men ineens besluit de dollar er uit te gooien.
Leest u in dat kader mijn artikel over de Amero nog maar weer eens.
https://www.beursbox.nl/laatste-nieuws/de-oplossing-voor-amerika.html
Het is maar de vraag hoeveel er van de tegoeden in dollars overblijft bij een overzetting naar de Amero. Nederlanders verloren 10% van hun gulden waarde bij de introductie van de Euro. Van de ene op de andere dag was de Nederlander indertijd 10% armer. Wie indertijd vermogen in edelmetalen aanhield, merkte niets van die overzetting en afwaardering naar de euro.
Een belegger die enige spreiding in de portefeuille wil, maar ook enige zekerheid vanuit intrinsieke waarde, kan dus besluiten ook enkele gouden en/of wat meer zilveren munten te bezitten.
Dat is een stukje zekerheid inbouwen. Naar mijn idee geen slecht idee, gezien de kredietcrisis en het toenemende wantrouwen richting het financiële stelsel.
Uw bankrekening kan de regering in crisistijd confisceren. De girale edelmetaalrekening kan idem dito door de overheid leeggeroofd worden. De Argentijnse overheid deed dat nog slechts enkele jaren geleden. De zilveren en gouden munten die u onder uw matras heeft liggen, daar kan de overheid niet snel aankomen. Die zilveren of gouden munten hebben in feite wat we van vroeger kennen ‘de gouden standaard’ nog. Het zijn de enige munten ter wereld die 100% gedragen worden door intrinsieke waarde. De rest wordt gedragen door vertrouwen en enorme bellen hete lucht.
Doet u mee aan de zeer interessante discussie? Kijkt u hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *