LADEN

Typ om te zoeken

Zilver en goud

Laatste Nieuws

Zilver en goud

Op dit moment is de goudprijs nog altijd rond de $900 te vinden. Ondertussen is er zeer moeilijk aan gouden en zilveren munten te komen. Dat strookt niet met elkaar, want als iets moeilijk te krijgen is en toch gewild is, dan gaat normaal gesproken de prijs omhoog. Hier niet. Goud en zilver blijven vrijwel stil liggen.
Hoe kan dat? – Naar mijn idee wordt de prijs van goud en zilver op dit moment volledig door de centrale banken gecontroleerd en laag gehouden. Immers, als goud naar de $2000 zou vertrekken, dan is het heel de wereld wel duidelijk dat de dollar en euro slechts lege hulzen geworden zijn. Hoe veel erger zou de crisis dan worden?
De goud en zilverprijs wordt daarom naar mijn idee met alle macht kunstmatig laag gehouden. Hoe ze dat doen, ik heb nog geen idee.
Is goud en zilver dan geen goede belegging? Eigenlijk niet nee. Immers als zo’n markt in de tang gehouden kan worden, dan is dat geen goed teken. Toch denk ik dat die macht over deze markt op een gegeven moment gebroken gaat worden. Het langere tijd vastpinnen van een markt is simpelweg op de lange termijn niet vol te houden. Als mensen goud willen en ze kunnen het via de officiële weg niet krijgen voor de marktprijs, dan gaan ze via onofficiële wegen de echte prijs wel betalen. Goud is nu $900 per ounce, maar wat heb je daar aan als het voor die prijs niet te krijgen is? In ieder geval lukt het vrijwel niet om het fysiek in handen te krijgen voor die prijs. De manier die nog het dichtste komt bij de fysieke levering is via deze bank. Ik heb daar zelf ook een rekening lopen.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *